Wtorek Bezglutenowy: Zupa Kukurydziana
Wtorek bezglutenowy: zupa kukurydziana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, masło, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Corn Dogs, Wtorek Bezglutenowy: Naleśniki Kukurydziano-Cebulowe, oraz Gluten Free Nabiał Kukurydza Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając drewnianą łyżką, do miękkości, ale nie Brązowy, o trzech minutach.
Przełączyć na trzepaczkę i wymieszać ze słodką mąką ryżową. Mąka pokryje cebulę i będzie bardzo sucha.
Stale ubijając, gotuj przez trzy minuty. Powoli i równomiernie dodać mleko. Pozostaw pastę do wchłonięcia mleka podczas dodawania. Zapobiegnie to zbrylaniu. Na początku dodawaj mleko powoli; gdy dodajesz więcej mleka, możesz nieznacznie zwiększyć prędkość nalewania, aż wszystko będzie gotowe. Wymieszać bulion z kurczaka, kukurydzę, ziemniaki, tymianek, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Doprowadzić zupę do delikatnego wrzenia. Obniżyć ciepło do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu (szukać sporadycznych delikatnych pęcherzyków) przez 45 minut.
Kadzi około dwóch filiżanek zupy do blendera i zmiksować na gładką masę. Zupa nie powinna wypełniać blendera dłużej niż w połowie. Jeśli masz mały blender, zrób to partiami.
Do garnka włożyć przecieraną zupę i wymieszać.
Dodaj sos paprykowy. Jeśli wolisz swój chowder thin, dodaj dodatkową filiżankę stock. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem w razie potrzeby. Dusić na średnim ogniu przez pięć minut, lub aż zupa jest gorąca.