Wszystko Chała
Wszystko chała może być tylko chleb szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 18 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 274 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to żydowskie danie. Jeśli masz aktywne drożdże, jajko, mak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chała, Chała, oraz Chała dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać drożdże, wodę i cukier razem w dużej misce, wymieszać, aby rozpuścić cukier, i pozostawić mieszaninę, aż na wierzchu utworzy się kremowa warstwa, około 5 minut. Wymieszać z olejem i posypać mieszaninę drożdży 2 łyżkami soli, 2 łyżkami MaKu, 2 łyżkami suszonej cebuli, 1 łyżką suszonego czosnku, czosnkiem w proszku i cebulą w proszku.
Dodać mąkę filiżankę na raz do 6 filiżanek, a następnie dodać więcej przez pół filiżanek w razie potrzeby, aby elastyczne, ale nie lepkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na mąkę i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. Uformuj ciasto w zwarty Okrągły kształt i umieść w naoliwionej misce. Przekręć ciasto kilka razy w misce, aby naoliwić powierzchnię ciasta, przykryj miskę ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem.
Ciasto pokroić na 2 równe kawałki. Aby wykonać 3-nitkowe plecione bochenki, pokrój każdy kawałek na 3 kawałki. Pracując na posmarowanej mąką powierzchni, zwiń małe kawałki ciasta w liny o grubości kciuka i długości około 12 cali. Liny powinny być grubsze w środku i cieńsze na końcach. Szczypta 3 Liny razem na górze i oplot je. Zaczynając od nici w prawo, przesuń ją w lewo nad środkową nicią (ta nić staje się nową nicią środkową.) Weź nitkę najdalej w lewo i przesuń ją nad nową środkową nitką. Kontynuuj oplatanie, naprzemiennie boki za każdym razem, aż Bochenek zostanie spleciony, a końce uszczypnij i złóż je pod spodem, aby uzyskać schludny wygląd.
Ułóż bochenki na przygotowanych blachach do pieczenia. Przykryj bochenki i pozostaw je w ciepłym miejscu na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W małej miseczce wymieszaj nasiona sezamu, sól koszerną, 1/2 łyżeczki maku, 1/2 łyżeczki suszonej cebuli i 1/2 łyżeczki suszonego czosnku.
Pieczywo posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać mieszaniną nasion.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bochenki są gotowane przez i złoty kolor, 45 do 60 protokół. Po 45 minutach pieczenia sprawdź czy nie ma zadków.