Wołowina Z Pieprzem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wołowiny z pieprzem. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 30g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,69 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ryż krótkoziarnisty, paski papryki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek z pieprzu chińskiego (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu), Ciasto z wołowiną i pieprzem, oraz Stek Z Pieprzem Wołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój stek w poprzek ziarna na plastry 1/4 cala; pokrój plastry na paski o szerokości 1/2 cala.
Pokrój paski na kawałki o długości 3 cali.
Połącz kawałki steków, sos sojowy, wino, cukier i czarny pieprz.
Podgrzej 14-calowy wok na dużym ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do woka, wirując, aby pokryć.
Dodaj cebulę i czosnek do wok; stir-fry 30 sekund lub aż cebula zacznie brązowieć.
Dodaj czerwoną i zieloną paprykę do wok; stir-fry 2 protokół lub do crisp-tender. Łyżka mieszanki papryki do dużej miski.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki oleju do woka, wirując, aby pokryć.
Dodać połowę mieszaniny stek wok; stir-fry 1 minutę lub aż rumiane.
Dodać gotowaną mieszaninę stek do mieszaniny papryki. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 1/2 łyżeczkami oleju i pozostałą mieszaniną steków. Wymieszać stek z wokiem; posypać solą. Stir-fry 1 minutę lub tylko do podgrzania.
Wino uwaga: jeśli chodzi o wino, ten prosty przepis wołowiny wymaga opieki, ponieważ zielona papryka może sprawić, że wiele czerwonych win smakuje zielono i chwastami, podczas gdy sos sojowy może sprawić, że czerwone smakują pusto. Wybierz więc wino o wielu owocowych i jagodowych smakach. Doskonałym wyborem jest tradycyjne Beaujolaisspecjalnie jeden z Cru Beaujolais takich jak Moulin -- Vent. Georges duBoeuf Beaujolais Moulin -- Vent (Flower Label) 2006 z Burgundii, Francja, jest $ Karen MacNeil