Wołowina Yakitori
Wołowina Yakitori może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mirin, tri-tip stek, sos sojowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Polędwica Wołowa Yakitori, Grill w stylu japońskim: kurczak Yakitori, Wołowina z imbirem i soją, 5 przypraw i sezam smażony Ahi, oraz Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić marynatę, połącz mirin, sos sojowy, rosół z kurczaka, imbir i czosnek w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Zalać marynatą do płytkiego naczynia wystarczająco dużego, aby pomieścić mięso i odstawić do ostygnięcia.
Pokrój wołowinę na 24 (1–calowe) kwadraty o grubości około 1/2 cala.
Dodać wołowinę do ostudzonej marynaty, wymieszać równomiernie płaszcz, i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Pokrój pokrojoną zieloną cebulę na trzy części. Namoczyć 12 (od 4 do 6 cali) bambusowych szaszłyków w wodzie przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu.
2 kawałki wołowiny i zielonej cebuli, na przemian, na jednym końcu każdego szaszłyku. Grilluj szaszłyki, aż mięso będzie ładnie rumiane i trochę różowe w środku, około 2 minut na stronę.
Przełożyć szaszłyki na talerz lub mały talerz i posypać sezamem. Ustaw talerz na tacy rozgrzewającej, aby utrzymać ciepło, jeśli chcesz.
Marynować wołowinę do 8 godzin, w lodówce. Najlepiej szaszłykować mięso i grillować tuż przed podaniem.