Wołowina Yakitori

Wołowina Yakitori
Wołowina Yakitori może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mirin, tri-tip stek, sos sojowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Polędwica Wołowa Yakitori, Grill w stylu japońskim: kurczak Yakitori, Wołowina z imbirem i soją, 5 przypraw i sezam smażony Ahi, oraz Yakitori dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić marynatę, połącz mirin, sos sojowy, rosół z kurczaka, imbir i czosnek w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sos SojowySos Sojowy
MarynataMarynata
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zalać marynatą do płytkiego naczynia wystarczająco dużego, aby pomieścić mięso i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
3
Pokrój wołowinę na 24 (1–calowe) kwadraty o grubości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
4
Dodać wołowinę do ostudzonej marynaty, wymieszać równomiernie płaszcz, i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
5
Pokrój pokrojoną zieloną cebulę na trzy części. Namoczyć 12 (od 4 do 6 cali) bambusowych szaszłyków w wodzie przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
6
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
2 kawałki wołowiny i zielonej cebuli, na przemian, na jednym końcu każdego szaszłyku. Grilluj szaszłyki, aż mięso będzie ładnie rumiane i trochę różowe w środku, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przełożyć szaszłyki na talerz lub mały talerz i posypać sezamem. Ustaw talerz na tacy rozgrzewającej, aby utrzymać ciepło, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1
Marynować wołowinę do 8 godzin, w lodówce. Najlepiej szaszłykować mięso i grillować tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn