Wołowina Tamales
Wołowina tamales wymaga z grubsza 5 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 36 i kosztuje 47 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis ma 108 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz Nowy Meksyk chili, cebula, cebula czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tamales Wołowe, Wołowina Tamales, oraz Chipotle Beef Tamales.
Instrukcje
Przyprawić łopatkę wołową solą i pieprzem, a następnie brązowo w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu. Po rumiane ze wszystkich stron, dodać tyle wody, aby pokryć pieczeń wraz z 1 pokrojone cebulę i około 6 ząbków czosnku. Gotować, aż mięso jest przetargu widelec i rozpada się bez oporu, o 2 godziny. Po zakończeniu wyjąć pieczeń na talerz do ostygnięcia, zarezerwować bulion wołowy. Mięso rozdrobnić ręcznie i odstawić na bok.
Aby przygotować sos, Usuń wierzchołki suszonych chili i wstrząśnij większością nasion.
Umieść chili w dużym garnku i przykryj je wodą.
Dodać kminek, pozostałą pokrojoną cebulę i czosnek. Gotować przez 20 minut, aż chiles są bardzo miękkie.
Przełożyć chiles do blendera za pomocą szczypiec i dodać chochlę pełną wody chile (najlepiej zrobić to partiami.) Puree chiles, aż będzie gładka. Przełożyć puree chiles przez sitko, aby usunąć pozostałe nasiona i skórki.
Wlać sos chili do dużej miski i dodać sól, wymieszać, aby włączyć. Smak sprawdzić przyprawy, dodać więcej, jeśli to konieczne.
Dodaj rozdrobnioną wołowinę do miski z sosem chili i dokładnie wymieszaj. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Przejdź przez suszone łuski kukurydzy, oddziel je i wyrzuć jedwab, bądź ostrożny, ponieważ łuski są kruche po wyschnięciu. Moczyć je w zlewie wypełnionym ciepłą wodą przez 30 minut, aby zmiękczyć. W głębokiej misce połączyć masę, proszek do pieczenia i sól.
Wlać bulion do masy po trochu, pracując palcami. W małej misce ubić skracanie warzyw, aż będzie puszyste.
Dodaj go do masy i ubijaj, aż ciasto będzie miało gąbczastą konsystencję.
Łuski kukurydzy opłukać, osuszyć i osuszyć. Ustaw je na patelni przykrytej wilgotnym ręcznikiem wraz z miseczkami ciasta masa i wołowiny w sosie chili. Zacznij od największych łusek, ponieważ są łatwiejsze do toczenia.
Ułóż łuskę płasko na talerzu lub w dłoni gładką stroną do góry i wąskim końcem skierowanym do ciebie.
Rozprowadź cienką, równą warstwę masy na powierzchni łuski łyżką zanurzoną w wodzie. Nie używaj za dużo!
Dodać około łyżki nadzienia mięsnego w środku masy. Złóż wąski koniec do środka, a następnie złóż obie strony razem, aby zamknąć wypełnienie. Lepka masa utworzy pieczęć. Uszczypnij szeroki wierzch zamknięty.
Stań tamales w dużym parowcu lub durszlaku z uszczypniętym końcem. Załaduj parowiec do dużego garnka wypełnionego 2-centymetrową wodą. Woda nie powinna dotykać tamales.
Połóż wilgotną ściereczkę na tamales i przykryj pokrywką. Utrzymuj wodę w niskim wrzeniu, okresowo sprawdzając, czy woda nie gotuje się. Paruj tamales przez 2 godziny.
Tamales są wykonywane, gdy wnętrze odciąga się od łuski. Tamale powinny być miękkie, jędrne i nie papkowate. Aby służyć, rozłóż łuskę i łyżkę o łyżce pozostałego nadzienia wołowego na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."