Przepis wołowina Tamales mogą być wykonane w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Na 77 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać mięso gulasz wołowy, cornhusks, długie paski cornhusk, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Tamales Wołowe, Wołowina Tamales, oraz Chipotle Beef Tamales dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Aby przygotować nadzienie, rozgrzej duży holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 4 minut lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj wołowinę; smażyć 5 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron. Wymieszać w 1 szklance wody i 1/2 łyżeczki soli; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć i piec 1 1/2 godziny lub aż wołowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Przełożyć wołowinę do miski łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Kroplówki wlać do szklanki.
7
Dodaj wystarczającą ilość wody do kapania do równej 1 szklanki. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
8
Pokroić wołowinę na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
9
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Wołowinę odstawić na patelnię; posypać mąką. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać w mielonym chile; mieszać w mieszaninie kapieli. Zmniejszyć ogień i gotować 7 minut lub aż ciecz prawie odparuje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
11
Umieścić całe cornhusks w dużej misce; przykryć wodą. Masa łuski w dół z puszki; moczyć 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Osusz łuski.
13
Aby przygotować ciasto, połącz masę i 1 łyżeczkę soli w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Dodać bulion i 1 szklankę wody; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
16
Pracując z jedną łuską na raz, umieść około 1/4 szklanki masy ciasta na środku łuski; naciśnij ciasto na prostokąt 4 x 3 cale. Łyżka około 2 łyżki mieszanki wołowiny po jednej stronie ciasta. Korzystając z łuski kukurydzy jako przewodnika, zwijaj tamale, styl galaretki; złóż dolne końce łuski pod. Tie 1 kukurydza łuska pasek wokół tamale, aby zabezpieczyć; stać prosto w Parowar warzyw. Powtórz procedurę z pozostałymi pełnymi łuskami kukurydzy, masą, mieszaniną wołowiny i paskami łuski kukurydzy. Tamales na parze, pokryte, 50 minut, lub do momentu, gdy ciasto jest twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
17
Usuń tamales z parowca warzywnego; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tamales
18
Podawać z czerwonym sosem Chile, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.