Wołowina po kantońsku
Jeśli masz około 1 godziny i 50 minut do spędzenia w kuchni, wołowina po kantońsku może być niesamowitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 543 kalorie , 33 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Jeśli masz pod ręką gulasz wołowy, olej canolan, ryż i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 64% , co jest solidne. Wypróbuj Beef Wellington , Stuffed Shells with Beef and Broc i Easy Korean Beef , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Odcedź pomarańcze, zachowując sok; odstaw pomarańcze na bok. W holenderskim piekarniku zrumień wołowinę i cebulę w oleju; odcedź. Wymieszaj z wodą, sosem sojowym, imbirem i zachowanym sokiem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 do 1-1/2 godziny lub do momentu, aż wołowina będzie miękka.
Dodaj seler, zieloną paprykę i orzechy wodne. Przykryj i gotuj przez 20-30 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Połącz skrobię kukurydzianą z zimną wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do mieszanki wołowej. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj odłożone pomarańcze.