Wołowina po burgundzku to bezmleczne danie główne. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 645 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, bulion wołowy, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieścić duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i skropić w 1/2-count oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodać boczek i gotować, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
4
Wyjmij go na papierowy ręcznik; po ostudzeniu kruszyć i odstawić do użycia do dekoracji. Wołowinę doprawić dużą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Dodać wołowinę do garnka partiami. Smażyć kostki na tłuszczu boczku, aż równomiernie rumiane ze wszystkich stron, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Wyjąć z garnka na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodaj pastę pomidorową i mąkę do garnka i wymieszaj, aby połączyć. Wyłączyć ogień, wlać koniak i wymieszać, aby zeskrobać aromatyczne kawałki na dnie patelni. Włącz z powrotem ciepło i zapal koniak, z długim zapałką kuchenną. Bądź ostrożny i odsuń się, gdy płomień alkoholu zgaśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Alkohol
Koniak
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
8
Ubij w czerwonym winie i bulionie wołowym; dodaj wołowinę z powrotem do garnka wraz z bukietem garni. Wszystko wymieszać i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Gotuj, aż ciecz zacznie gęstnieć i uzyska konsystencję sosu; powinno to potrwać około 15 minut. Przykryj garnek, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Bulion Wołowy
Czerwone Wino
SOS
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Garnek
9
Na małej patelni, na średnim poziomie, podgrzać trochę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać czosnek i grzyby i gotować, aż grzyby zaczną brązowieć, o, o 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Czosnek
11
Dodać cebulę i gotować, aż cebula są podgrzewane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
Cebula
12
Odkryj garnek i dodaj mieszaninę grzybów wraz ze szczyptą cukru, aby zrównoważyć kwas z czerwonego wina. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podgrzać lekko i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut dłużej, aż warzywa i mięso będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Grzyby
Czerwone Wino
Cukier
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
13
Usuń Garni bukiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
14
Przed podaniem przełożyć do miski i natrzeć posiekaną natką pietruszki i zarezerwowanym pokruszonym boczkiem.