Wołowina Kantońska
Wołowina kantońska zajmuje około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 337 kalorii, 29g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Za 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś mięso z gulaszu wołowego, skrobię kukurydzianą, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 60%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Kantoński Gulasz Wołowy, Chiński (Kantoński) Duszony Gulasz Wołowy, oraz Kantoński garnek błyskawiczny duszona wołowina z rzodkiewką.
Instrukcje
Odcedź pomarańcze, rezerwując sok; odłóż pomarańcze na bok. W holenderskim piekarniku brązowa wołowina i cebula w oleju; odcedzić. Dodaj wodę, sos sojowy, imbir i zarezerwowany sok. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 do 1-1/2 godziny lub do miękkości wołowiny.
Dodaj seler, zielony pieprz i kasztany wodne. Przykryj i gotuj przez 20-30 minut lub do miękkości warzyw.
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będzie gładka; wymieszać z mieszanką wołową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj zarezerwowane pomarańcze.