Wołowina góralska z marynowanymi orzechami włoskimi i ciastem francuskim

Wołowina góralska z marynowanymi orzechami włoskimi i ciastem francuskim
Wołowina góralska z marynowanymi orzechami włoskimi i ciastem francuskim wymaga z grubsza 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 1337 kalorii, 46g białka, oraz 107 g tłuszczu. 87 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cebuli, jajka, masła i portu. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Krem z zupy Portobello z ciasta francuskiego, Kąski z ciasta francuskiego ze Stiltonem, dżemem figowym i lukrowanymi orzechami włoskimi, oraz Gulasz wołowy z ciastem francuskim # SundaySupper dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do trzech dni przed, zrobić ciasto chrupki. Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto nieco cieńsze i wytłoczyć szesnaście okr.6 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Posypać solą i piec w piekarniku przez 5-7 minut lub aż dmuchane i złoty kolor. Schłodzić na stojaku z drutu, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Zrób gulasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
6
Włożyć wołowinę, czosnek i liść laurowy do dużej niemetalicznej miski i wlać do studzienki. Przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce na co najmniej godzinę, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
StoutStout
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 130C / konwencjonalny 150C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Mięso odcedzić i osuszyć na papierze kuchennym. Odstawić płyn do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Podgrzać połowę masła i oleju w dużej pokrywce żaroodpornej zapiekance. Na dużym ogniu, brązowy wołowiny w partiach, aż każdy kawałek jest uszczelniony i ciemnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Wyjmij mięso łyżką szczelinową. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
11
Przetrzeć naczynie papierem kuchennym, roztopić pozostałe masło i olej i smażyć boczek i cebulę przez 10-15 minut, aż cebula będzie złotobrązowa, bardzo miękka i dobrze zredukowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
12
Mieszamy mąkę do wymieszania, dodajemy port i marynatę i wracamy wołowinę do naczynia. Doprowadzić do wrzenia, przykryć szczelną pokrywką i gotować w piekarniku przez 2 -3 godziny lub aż mięso będzie bardzo miękkie (nie ma potrzeby sezonowania). Schłodzić, włożyć do dużego szczelnie zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce lub zamrozić na okres do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Aby służyć, wróć do zapiekanki i powoli doprowadzaj do wrzenia (jeśli zamrożone, rozmrażaj i kontynuuj jak wyżej).
14
Dodaj marynowane orzechy włoskie i ocet marynowania zastrzeżone i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż gorące. Mieszamy przez natkę pietruszki. Ponownie podgrzać ciastka w temperaturze 180 ° C / 200 ° C / Gaz 6 przez 3-4 minuty. Aby służyć, Chochla do misek, top z kilkoma ptysiami i posypać trochę posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia32
Magazyn