Wolno pieczone pomidory z fetą, oliwkami i orzechami sosny
Wolno pieczone pomidory z fetą, oliwkami i orzechami sosny mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Za 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 15g tłuszczu i w sumie 172 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Allrecipes ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory śliwkowe, sól, oliwki kalamatan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wolno pieczone pomidory z awokado i fetą, Pieczona Feta Z Pomidorami I Oliwkami, oraz Grecki Kurczak z oliwkami, Fetanem i pomidorami.
Instrukcje
Posyp pomidory solą i obróć, ściętą stroną do dołu, aby odsączyć przez 30 minut na ruszcie ustawionym na blasze z obrzeżem. W międzyczasie rozgrzej małą patelnię na małym ogniu.
Dodaj pinenuts; smaż, cały czas mieszając, aż uzyskasz złoty kolor, 3 do 4 minut.
Ustaw ruszt piekarnika w pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 325 stopni.
W średniej misce wymieszaj fetę, serek śmietankowy, oliwki, orzechy sosny i oregano. Obróć pomidory pokrojoną stroną do góry i napełnij około 2 łyżkami. z mieszanki fety.
Piecz, aż pomidory będą miękkie, ale nadal zachowają swój kształt, około 30 minut.
Wyjmij z piekarnika i posmaruj olejem.
Podawać na gorąco, na ciepło lub w temperaturze pokojowej.