Wiśniowe Obroty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Sour Cherry Turnovers. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka wiśni, skórki z cytryny, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pieczarki z kwaśną śmietaną, Kwaśna śmietana i wołowina, oraz Łososiowa Śmietana (Pasty) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia wymieszaj wiśnie ze skrobią kukurydzianą, cukrem granulowanym, sokiem z cytryny, 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej, 1/4 łyżeczki wanilii i szczyptą soli.
Piec około 35 minut, aż soki zgęstnieją i bulgotną.
Wiśnie odcedzić, rezerwując soki do innego użycia. Chill the cherries.
W średniej misce ubij masło z cukrem cukierniczym, aż będzie gładkie.
Ubić jajko, następnie ubić 2 łyżki mąki, pozostałą 1 łyżeczkę skórki cytrynowej i 1/4 łyżeczki wanilii; ubić w szczypcie soli. Wyluzuj, aż się uspokoisz.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie na prostokąt o wymiarach 15 na 20 cali o grubości około 1/8 cala.
Ciasto francuskie pokroić na dwanaście 5-calowych kwadratów i przenieść je na talerz. Przechowywać w lodówce przez 10 minut.
Ułóż 3 placki ciasta na raz na powierzchni roboczej, utrzymując resztę schłodzoną.
Pędzel 2 przylegające krawędzie każdego kwadratu z myciem jajkiem. Łyżka cytryny nadzienie w środku każdego kwadratu i góry z 7 wiśni. Złożyć ciasto na nadzieniu, tworząc trójkąt, naciskając powietrze, jak idziesz. Mocno docisnąć krawędzie i zacisnąć widelcem.
Przenieść obroty do blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem. Powtórz z pozostałym ciastem, nadzieniem cytrynowym i wiśniami. Przechowywać w lodówce obrotów na około 15 minut, lub do firmy.
Za pomocą ostrego noża lekko przyciąć krawędzie obrotów.
Wierzch każdego obrotu umyć jajkiem i posypać cukrem perłowym.
Wytnij 2 lub 3 małe ukośniki w Szczytach, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec około 40 minut, aż ciasto będzie głęboko złociste, a nadzienie wypłynie z otworów wentylacyjnych.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie podawać z lodami waniliowymi.