Witrażowe Ciasteczka
Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Jeśli 31 centów za porcję spada w budżecie, witraże Cookies mogą być doskonałe Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 48. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, syrop kukurydziany, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Witrażowe Ciasteczka, Witrażowe Ciasteczka, oraz Witrażowe Ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, śmietana razem skrócenie, masło, i cukier, aż lekkie i puszyste.
Wymieszać w serek, wanilia, i jajko i dobrze ubić.
W średniej wielkości misce przesiać mąkę, imbir, gałkę muszkatołową, sodę oczyszczoną i sól. Stopniowo dodawać suche składniki do mieszaniny masła, ubijając, aż dobrze się połączą. Ciasto będzie miękkie; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia wyjmij ciasto z lodówki i podziel je na ćwiartki. Przechowywać w lodówce trzy kawałki, aż potrzebne. Rozgrzej piekarnik do 191°. lekko nasmarować (lub linii z pergaminem) dwie lub trzy blachy do pieczenia.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta do grubości 1/8 cala na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej.
Użyj 3 1/2 - do 4-calowego okrągłego foremki do ciastek, aby pokroić ciasto i natychmiast przenieść rundy do przygotowanych blach do pieczenia, pozostawiając trochę miejsca między nimi. Użyj innego noża do kształtu, jeśli chcesz; po prostu upewnij się, że pozostawia wystarczająco dużo miejsca w środku, aby wyciąć miejsce na nadzienie cukierków. Użyj mniejszego (około 1 cala) noża w kształcie koła, serca, gwiazdy, diamentu lub czegoś innego, aby wyciąć centra. Obcinacz do obwarzanków lub pączków sprawdza się tutaj dobrze-wycina jednocześnie ciastko i jego środkowy otwór. Jeśli ciasto nie jest wystarczająco zimne, schłodzić arkusze i wyciąć centra, gdy ciasto jest nieco łatwiejsze do pracy. Powtórzyć z pozostałymi kawałkami ciasta.
Piec ciasteczka 8 minut, lub dopóki nie są ledwo twarde i jeszcze nieco blady; będą one po prostu lekko rumiane wokół zewnętrznych krawędzi.
Niech ostygną na blasze do pieczenia.
Umieść dwie lub trzy szklanki ovenproof miarki w piekarniku 191° do ogrzania. Na średniej wielkości patelni połącz cukier, syrop kukurydziany i wodę i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Następnie, bez mieszania, gotuj syrop, aż osiągnie 300 ° F do310 (Faza twardego pęknięcia) na termometrze cukierkowym.
Wyjmij Syrop z ognia i wyjmij jedną miarkę z piekarnika.
Wlać jedną połowę (lub jedną trzecią) syropu do miarki, w zależności od tego, ile kolorów nadzienia chcesz zrobić, i mieszać w barwniku spożywczym i smaku do wyboru. Pozostaw pozostały syrop na patelni, Ustaw na małym ogniu.
Gdy syrop w filiżance przestanie bulgotać, przytrzymaj kubek bardzo grubym uchwytem do garnków i wlej syrop do delikatnego strumienia, aby napełnić centra ciastek. Przestań nalewać, gdy syrop osiągnie najwyższy poziom ciastka. Bądź ostrożny; jest to bardzo gorący proces i być może będziesz musiał zrobić sobie przerwę w połowie, aby odpocząć. Alternatywnie możesz użyć małej (łyżeczki) miarki do ciastek, aby wymoczyć Syrop z kubka i złożyć go w centrach ciastek; napełnij miarkę mniej więcej w połowie. Zapobiega to lekkiemu dyskomfortowi podczas długotrwałego trzymania gorącej szklanki.
Użyj drugi i / lub trzeci kubek i resztę syropu, kolorowe i aromatyzowane inaczej, aby wypełnić środki pozostałe ciasteczka. (Jeśli masz resztki syropu, wlać go do małych rund na kawałku pergaminu lub folii aluminiowej, aby twarde cukierki.)