Wiosenne Risotto warzywne z jajkami w koszulce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 623 kalorie, 27g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 412 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, pieprz, fasola fava, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Wiosenne Risotto warzywne z jajkami w koszulce, Wiosenne Risotto warzywne z gotowanym jajkiem, oraz Wiosenne Risotto Warzywne.
Instrukcje
1
Jeśli używasz świeżej fasoli fava, gotuj w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić; przenieść do miski z lodowatą wodą i ostudzić. Obrać favas i przenieść do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Przynieś dużą patelnię osolonej wody do gołego gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać ocet. Rozbij 1 jajko w małej misce, a następnie wrzuć do gotującej się wody. Powtórz z 2 jajkami. Gotować, aż białka są gotowane, ale żółtka są cieknące, o 3 protokół. Używając łyżki szczelinowej, ostrożnie przenieś jajka do miski z lodowatą wodą. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ocet
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
5
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; przykryj i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
W międzyczasie roztopić 1 łyżkę masła w dużym, szerokim ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodać grzyby i gotować, często mieszając, do miękkości, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść do miski z favas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
8
Rozgrzać olej i pozostałą 1 łyżkę masła w tym samym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodać pory, koper włoski i czosnek. Gotować, często mieszając, aż warzywa zmiękną, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Koper Włoski
Czosnek
Por
10
Dodać ryż i wymieszać do herbu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
11
Dodać wino i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
12
Dodaj 1 szklankę bulionu. Gotować, często mieszając (bez potrzeby ciągłego mieszania), aż bulion prawie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
13
Dodaj pozostały bulion przez kubki, umożliwiając wchłanianie bulionu przed dodaniem więcej, często mieszając, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy, a mieszanina będzie kremowa, w sumie około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ryż
14
Do risotto dodaj szpinak, crème fraîche, 1 1/2 szklanki startego Pecorino, 1/4 szklanki szczypiorku i zarezerwowaną fasolę fava i grzyby. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak zwiędnie i ser topi się, o 2 protokół. Doprawić risotto solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Fasola Fava
Grzyby
Pecorino
Szpinak
Ser
Szczypiorek
Sól
15
Kilka minut przed zakończeniem risotto, podgrzać jajka w koszulce na dużej patelni z gotującą się wodą, około 1 minuty. Risotto podziel na miseczki i udekoruj jajkami, ogolonym Pecorino, szczypiorkiem i pieprzem.