Wiosenna sałatka z sosem rukolowym

Wiosenna sałatka z sosem rukolowym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego repertuaru, Wiosenna sałatka z sosem rukolowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 1073 kalorii, 36g białka, oraz 69g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.96 za porcję. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz nowe ziemniaki, ser pecorino, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z rukoli z sosem limonkowym, Sałatka Z Rukoli Z Sosem Tangerine Tequila, oraz Sałatka z rukoli i Mango z sosem imbirowym.

Instrukcje

1
Gotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Odcedzić i zmniejszyć o połowę, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi; odstawić. Łuskany bób i szparagi blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Odcedzić na sicie i schłodzić pod bieżącą zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Odcedzić ponownie, wyłowić szparagi, a następnie obrać twarde zewnętrzne skórki z fasoli zrobić nacięcie na wierzchu i wyjąć fasolę. Łuskany groszek blanszować na osobnej patelni przez 1 minutę. Wrzucić szparagi, fasola, groch, ziemniaki i prosciutto razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Do dressingu, umieścić wszystkie składniki w blenderze lub robocie kuchennym i blitz aż naprawdę gładkie i jasnozielone. Doprawić solą i pieprzem. Aby służyć, wrzucić liście sałaty z łyżką lub dwoma sosem i ułożyć na talerzach. Ułożyć mieszankę warzywną na wierzchu, doprawić, następnie skropić pozostały dressing i rozsypać pecorino.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
PecorinoPecorino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn