Wiosenna sałatka z sosem rukolowym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego repertuaru, Wiosenna sałatka z sosem rukolowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 1073 kalorii, 36g białka, oraz 69g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.96 za porcję. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz nowe ziemniaki, ser pecorino, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z rukoli z sosem limonkowym, Sałatka Z Rukoli Z Sosem Tangerine Tequila, oraz Sałatka z rukoli i Mango z sosem imbirowym.
Instrukcje
Gotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości.
Odcedzić i zmniejszyć o połowę, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi; odstawić. Łuskany bób i szparagi blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez 2-3 minuty.
Odcedzić na sicie i schłodzić pod bieżącą zimną wodą.
Odcedzić ponownie, wyłowić szparagi, a następnie obrać twarde zewnętrzne skórki z fasoli zrobić nacięcie na wierzchu i wyjąć fasolę. Łuskany groszek blanszować na osobnej patelni przez 1 minutę. Wrzucić szparagi, fasola, groch, ziemniaki i prosciutto razem.
Do dressingu, umieścić wszystkie składniki w blenderze lub robocie kuchennym i blitz aż naprawdę gładkie i jasnozielone. Doprawić solą i pieprzem. Aby służyć, wrzucić liście sałaty z łyżką lub dwoma sosem i ułożyć na talerzach. Ułożyć mieszankę warzywną na wierzchu, doprawić, następnie skropić pozostały dressing i rozsypać pecorino.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.