Wietnamska Tilapia Z Kurkumą I Koperkiem

Wietnamska Tilapia Z Kurkumą I Koperkiem
Wietnamska Tilapia z kurkumą i koperkiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 301 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mieloną kurkumę, olej canolan, jalapeno i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Wietnamska Tilapia z kurkumą i koperkiem, Cha Ca Thang Long: wietnamska ryba koperkowa z kurkumą, oraz Wietnamska Kurkuma z makaronem ryżowym, koperkiem i Nuoc Cham dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć cukier i sok z limonki i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj sos rybny i jalapeno. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
3
Trim szalotki i pokroić je na 2-calowe kawałki długości. Ćwiartować białe i jasnozielone kawałki wzdłuż; pozostawić ciemnozielone kawałki w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
4
Koper pokroić na 2-calowe kawałki (powinieneś mieć około 1/2 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
5
Osusz rybę ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Posypać imbir, kurkuma, 1/4 łyżeczki. sól i kilka mielonych pieprzu na całym filecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
KurkumaKurkuma
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj tilapia i gotować, przewracając raz, aż po prostu firmy i nieprzezroczyste w środku najgrubszej części, o 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
9
Tilapię przełożyć na dwa talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
10
Dodaj szalotki na patelni i gotować, często mieszając, aż po prostu zaczną więdnąć, o 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Dodać koperek i nadal gotować, aż lekko zwiędnie, o 15 sekund więcej. Ułóż szalotki i koperek na tilapii i podawaj sos z boku na mżawkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
TilapiaTilapia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KoperKoper
12
Propozycje Serwowania
13
Podawać z
14
Smażony Bok Choy z czosnkiem, imbirem i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Bok ChoyBok Choy
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1
Kalorie
1
310, tłuszcz
2
10, Kalorie Tłuszczowe
1
90, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
36, Tłuszcz Jednonienasycony
4
6, węglowodany
5
1630, Cholesterol
6
85, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
19, Tłuszcz Wielonienasycony
2
3, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia25
Magazyn