Wieszak stek z ciepłą sałatką Bulgur
Stek z wieszakiem z ciepłą sałatką Bulgur może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1005 kalorii. Na 6,44 zł / porcja, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, marchew, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wieszak stek z ciepłą sałatką Bulgur, Sałatka Stekowa Zak Pelaccio, oraz Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka.
Instrukcje
W małej misce rozgnieść czosnek, kminek, 1 łyżkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu z 2 łyżkami oleju; natrzeć cały stek. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Tymczasem w średnim naczyniu do pieczenia wymieszaj bulgur i cynamon. Wymieszać 2 łyżki oleju i wrzącej wody i doprawić solą i pieprzem. Przykryć szczelnie folią i piec przez 20 minut, aż woda całkowicie się wchłonie. Puch bulgur widelcem, a następnie przykryć i ogrzać.
W dużym rondlu rozpuścić masło w 1 łyżce oleju.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ledwo zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj marchew i rzep, doprawić solą i pieprzem i gotować przez 2 minuty, aż po prostu zmiękną.
Dodaj Czas i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, 10 protokół. Warzywa i płyn wymieszać z sokiem z cytryny, pietruszką, miętą i 2 łyżkami oleju.
W żaroodpornej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju i zawiruj, aby pokryć patelnię.
Dodaj stek i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane, 8 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec przez 25 minut, obracając raz, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 13
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut. Stek cienko pokroić w plasterki i podawać z bulgurem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc