Wieprzowina słodko-kwaśna

Wieprzowina słodko-kwaśna
Słodko-kwaśna wieprzowina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 26g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 32 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sos sojowy, polędwicę wieprzową, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Wieprzowina słodko-kwaśna, Wieprzowina słodko-kwaśna, oraz Wieprzowina słodko-kwaśna.

Instrukcje

1
Do miski wrzucić wieprzowinę z 1/2 łyżki octu i szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać pozostałe 2 łyżki octu, sos sojowy, skrobia kukurydziana, ketchup, 3 łyżki cukru, 1/3 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli w innej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
OcetOcet
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podgrzać 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych na dużej patelni lub wok na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodać wieprzowinę i powoli mieszać, aż okaże się głównie nieprzezroczyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
5
Wyjąć wieprzowinę łyżką szczelinową i przenieść na talerz. Wyrzucić olej i wytrzeć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
6
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych na patelni, a następnie smażyć czosnek ze szczyptą soli i cukru, 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
CzosnekCzosnek
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać marchewki i szalotki i smażyć, aż chrupiące-miękkie, 2 protokół. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
MarchewMarchew
8
Dodaj trochę wody, jeśli czosnek zaczyna przyklejać się do patelni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać wieprzowinę, groszek śnieżny i sos sojowy mieszaniny; mieszać, aż wieprzowina jest gotowane przez i sos jest zagęszczony, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
Sos SojowySos Sojowy
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
10
Zdjęcia Antonis Achilleos

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn