Wieprzowina Somerset ze śmietaną i jabłkami
Somerset Pork with Cream and Apples może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 25,13 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 493 g białka , 105 g tłuszczu i łącznie 3132 kalorii . Jest on dostarczany przez Allrecipes. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką kotlety z polędwicy wieprzowej, czosnek, cydr i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pork Chop with Honey, Mustard and Apples , Pork Chop with Apples and Onions oraz Lentils and Apples with Acorn Squash .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
W dużej, ciężkiej patelni, na średnio-wysokim ogniu, rozpuść połowę masła. Smaż kotlety wieprzowe z obu stron, aż do uzyskania ładnego złotego koloru.
Przełóż kotlety do naczynia żaroodpornego o pojemności 2 litrów z pokrywką i posyp tymiankiem.
Rozpuść resztę masła na patelni i smaż cebulę i czosnek, aż zmiękną.
Przenieś je do naczynia żaroodpornego. Smaż krążki jabłka na patelni przez kilka sekund z każdej strony, aby nadać im kolor, a następnie przenieś do naczynia żaroodpornego.
Zbierz nadmiar tłuszczu z patelni i wlej cydr jabłkowy. Mieszaj, aby usunąć wszelkie aromatyczne kawałki z dna. Doprowadź mieszankę do wrzenia, a następnie zalej nią kotlety wieprzowe i jabłka w naczyniu. Dopraw solą i pieprzem.
Piecz zapiekankę pod przykryciem przez 30–40 minut, aż kotlety będą upieczone.
Przełóż kotlety wieprzowe i jabłka na półmisek i wymieszaj śmietanę z sokami.
Podawać z sosem do kotletów wieprzowych.