Wieprzowina i Ancho Chile Tamales z meksykańskim czerwonym sosem
Przepis wieprzowina i Ancho Chile Tamales z meksykańskim sosem czerwonym może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje 79 centów za porcję. To danie główne ma 244 kalorie, 13g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz polędwicę wieprzową, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, łuski kukurydzy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Rozdrobniona wieprzowina w sosie Ancho-pomarańczowym (Chilorio) z meksykańskiego stołu Pati, Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, oraz Zielony Chile Wieprzowina Tamales.
Instrukcje
1
Umieścić łuski kukurydzy w dużej misce; przykryć wodą. Masa łuski w dół z puszki; moczyć 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Osusz łuski.
3
Połącz bulion, wiśnie i ancho chile w bezpiecznym naczyniu mikrofalowym. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 2 minuty lub do wiśni i ancho zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Pepper
Czereśnie
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
4
Połącz mieszankę bulionu, cebulę i następne 5 składników (przez czosnek) w blenderze; proces, aż mieszanina będzie gładka. Rezerwa 1/2 mieszanki bulionu szklanki; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Bulion
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Umieścić pozostałą mieszaninę bulionu w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
6
Dodać wieprzowinę; zapiekać i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
7
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wyjąć wieprzowinę z worka i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Wieprzowina
9
Umieścić wieprzowinę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
10
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut lub aż termometr zarejestruje 155 (lekko różowy).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
11
Odstawić wieprzowinę na 20 minut; rozdrobnić wieprzowinę 2 widelcami. Wrzucić rozdrobnioną wieprzowinę z zastrzeżoną mieszaniną bulionu 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Ciągnięta
Bulion
Wieprzowina
12
Pracując z jedną łuską na raz, umieść około 3 łyżki podstawowego ciasta masy na środku łuski, około 1/2 cala od góry łuski; naciśnij ciasto na prostokąt o długości 4 cali i szerokości 3 cali. Łyżka około 1 czubatej łyżki mieszanki wieprzowej po jednej stronie ciasta. Korzystając z łuski kukurydzy jako przewodnika, złóż łuskę na tamale, upewniając się, że pokrywasz nadzienie ciastem; złóż jeszcze 1 raz. Złóż dolny koniec łuski pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Ciasto
Kukurydza
Wieprzowina
13
Miejsce tamale, szew stronie w dół, na stojaku brojlerów Pan wyłożone wilgotnym ręcznikiem. Powtórz procedurę z pozostałymi łuskami, podstawowym masą i nadzieniem. Przykryj wypełnione tamales innym wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
14
Wlać 2 szklanki gorącej wody w dolnej części patelni brojlerów; top z przygotowanym stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
15
Paruj tamales w temperaturze 450 przez 55 minut, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać głębokość około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Woda
16
Niech tamales zostanie 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
17
Podawać z sosem i klinami limonkowymi, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.