Wieprzowina cytrynowo-rozmarynowa z sałatką z ciecierzycy
Jeśli masz o 20 minut do spędzenia w kuchni, Lemon & rosemary wieprzowina z sałatką z ciecierzycy może być wybitny bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. To danie główne ma 264 kalorie, 30g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga g 14oz puszka ciecierzycy, rozmarynu, czosnku i octu sherry. 96 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rozmaryn Cytryna Czosnek Sałatka Z Ciecierzycy, kotlety wieprzowe cytrynowo-rozmarynowe z sałatką z rukoli, oraz Polędwica Wieprzowa Cytrynowo-Rozmarynowa.
Instrukcje
Wymieszaj oliwę z oliwek, rozmaryn, czosnek, sok z cytryny i skórkę w dużej misce.
Dodać wieprzowinę, obrócić do płaszcza i dobrze doprawić. Jeśli masz czas marynować w lodówce przez 30 minut.
Podgrzać dużą nieprzywierającą patelnię. Wyjmij wieprzowinę z marynaty, wytrząsając nadmiar i rezerwując marynatę na później. Gotować wieprzowinę na patelni przez 3-4 min z każdej strony lub aż gotowane przez. Odpocznij na talerzu podczas robienia sałatki.
Zalać zarezerwowaną marynatę na patelnię z cebulą. Gotować przez 1 min na dużym ogniu przed dodaniem octu, plus 3 łyżki wody. Bąbelki w dół Przez 1 min, aż cebula zmięknie trochę i sos zgęstniał lekko. Wymieszać z ciecierzycą, odrobiną soli i pieprzu oraz sokiem z wieprzowiny. Do miski włóż liście sałaty, włóż zawartość patelni i delikatnie wrzuć, przed natychmiastowym jedzeniem z wieprzowiną.