Wieprzowina Carnitas Gorditas
Wieprzowina Carnitas Gorditas może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, sok z limonki, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Crispy Pork Carnitas (Mexican Slow Cooked Pulled Pork), Zdrowsze Karnisze wieprzowe z polędwicą wieprzową, oraz Karnitas Wieprzowe.
Instrukcje
Lekko łyżkę masy harina i mąkę do suchych miarek; wyrównać nożem.
Masę harina, mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w średniej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać bulion; mieszać tylko do wilgotności. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 5 lub 6 razy.
Ciasto podzielić na 6 równych porcji. Uformuj każdą porcję w kulkę. Naciśnij każdą kulkę w 6-calowy okrąg na lekko posypanej mąką powierzchni (przykryj pozostałe kulki, aby zapobiec wysuszeniu).
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieść 1 gordita na patelni; gotować 2 minuty z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Zdjąć gorditę z patelni; przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę za pomocą sprayu do gotowania i pozostałych gorditas.
Fasolę umieścić w misce; zacieru widelcem do pożądanej konsystencji.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać fasolę; gotować 2 minuty, często mieszając. Wymieszać salsa verde; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie wyparuje, często mieszając.
Połączyć awokado i sok z limonki; wrzucić delikatnie do herbu.
Rozprowadzić około 1/4 szklanki mieszanki fasoli na każdej gordita; top z około 2 1/2 łyżki Karnitas wieprzowych i 2 łyżeczki mieszanki awokado.
Posypać 1 łyżeczka cebuli i 1 łyżeczka posiekanej kolendry na każdej porcji.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.