Wieprzowina Cajun Babci Edny
Wieprzowina Cajun Grandman Edna to przepis bezglutenowy na 12 porcji. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 34 g białka i 9 g tłuszczu. Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 6 godzin i 35 minut. Mieszanka cebuli, masła, mielonej musztardy i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 531 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni Cajun. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują ciasto Ho Ho Edny, zapiekankę z kapusty Edny Mae i naleśniki ze śmietaną Edny Mae.
Instrukcje
Drobno posiekaj warzywa. Na dużej patelni podsmaż warzywa na maśle, aż będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj przyprawy i sos pieprzowy.
Wytnij kilka nacięć w pieczeni na głębokość 1/2 cala od dna.
Umieścić w 4-kwartowym. powolna kuchenka. Nałóż mieszaninę cebuli pomiędzy nacięcia i na wierzch mięsa. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-8 godzin lub do momentu, aż wieprzowina będzie miękka.
Przenieś pieczeń na półmisek; trzymaj się ciepło.
Przed pokrojeniem odstaw na 10 minut.
Wlać sos z gotowania do małego rondla.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; wmieszać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino
Cajun bardzo dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości tanin i alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych dań cajun, zamiast powodować większe pieczenie w ustach. Możesz spróbować Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.