Wielkanocny Chleb Cytrynowy

Wielkanocny Chleb Cytrynowy
Need a chleb wegetariański? Wielkanocny chleb cytrynowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z cytryny, proszku do pieczenia, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytrynowy Chleb Wielkanocny, Naturalne barwniki jajeczne, pleciony chleb, kruche ciasto cytrynowe i inne dobre pomysły na Wielkanoc, oraz Chleb Wielkanocny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 patelnie bochenkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
3
Beat masło i 2 1/2 szklanki cukru z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać jajka w temperaturze pokojowej po kolei, pozwalając każdemu jajku mieszać się w mieszaninę masła przed dodaniem następnego. Ubić ekstrakt migdałowy z ostatnim jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
MasłoMasło
JajkoJajko
5
Wlać mieszankę mąki na przemian z mlekiem, mieszając do momentu włączenia. Złóż skórkę cytrynową i posiekane orzechy włoskie, mieszając na tyle, aby równomiernie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
6
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż bochenki będą bardzo lekko rumiane i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 60 do 70 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
8
Wymieszać sok z cytryny z 1/2 szklanki cukru w misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Polać gorącymi ciastami polewę cytrynową; odstawić na 10 minut przed wyjęciem ciast z patelni. Schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawChleb
OkazjeWielkanoc
Magazyn