Wiejska tarta jabłkowa z przyprawionym brązowym masłem

Wiejska tarta jabłkowa z przyprawionym brązowym masłem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać kraj Jabłko tarta z przyprawionym brązowym masłem spróbować. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, laskę cynamonu, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Z Masłem Jabłkowo-Brązowym, Karmelizowana Tarta Z Masłem Jabłkowo-Brązowym, oraz Babunia Smith jabłko i brązowy masło budyń tarta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło i przetworzyć, włączając / wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodać żółtka i proces, za pomocą włączania / wyłączania, aż ciasto zbierze się w dużych wilgotnych grudkach. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Przykryć plastikiem; schłodzić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
4
Spray 10-calowy Kształt sprężyny z nonstick spray. Ciasto podzielić na 2 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
5
Rozwałkować 1 kawałek ciasta na obficie posypanej mąką powierzchni do 10 1/2 cala okrągłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Rozwałkuj ciasto na wałku i przenieś na patelnię. Wciśnij ciasto okrągłe na dno patelni, łatając wszelkie pęknięcia. Drugi kawałek ciasta podzielić na 4 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
7
Rozwałkuj każdy kawałek między dłońmi i obficie posmarowaną powierzchnią do 7-calowej liny.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Umieść liny ciasta od końca do końca, tworząc 1 ciągły pierścień wzdłuż dolnej krawędzi patelni. Naciśnij pierścień ciasta mocno po bokach patelni, tworząc boki o wysokości 1 3/4 cala. Naciśnij szwy ciasta razem do uszczelnienia. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec skorupę tylko do zestawu i bardzo jasny złoty wokół krawędzi, o 10 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Pozycja 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i 1 stojak w środku piekarnika i rozgrzać do 204°. Spray 2 ciężkie duże obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray. Wrzucić jabłka z masłem i sokiem z cytryny w bardzo dużej misce. Ułóż w jednej warstwie na arkuszach, pozostawiając przestrzenie między jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać jabłkami 3 łyżki cukru na każdym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
3
Piec, aż jabłka będą miękkie i złociste, obracając jabłka od czasu do czasu i obracając Patelnie między niższymi i wyższymi stojakami, o 40 protokół. Super. (Skórka i jabłka mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć skórkę i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Jabłka umieścić w misce. Przykryć; przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Umieść patelnię ze skórką na czystej blasze do pieczenia. Ułóż kliny jabłka blisko siebie, stojąc na krótkich końcach, w koncentrycznych kręgach w skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii na masło; dodać fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj goździki, anyż i laskę cynamonu. Gotować na małym ogniu, aż masło zmieni kolor na złoty i przyprawy smak masła, Regulacja ciepła, jeśli to konieczne, aby zapobiec pieczeniu i często mieszając, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
MasłoMasło
GoździkiGoździki
PrzyprawyPrzyprawy
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ubij jajka, cukier, mąkę i sól, aby wymieszać w średniej misce. Szczep przyprawione brązowy masło mieszaniny do mieszaniny jaj; ubijać do mieszania. Rezerwa fasola waniliowa, anyż Gwiaździsty i laska cynamonu; wyrzucić goździki. Powoli wlać masę jajeczną na jabłka w skorupce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
GoździkiGoździki
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Piec, aż mieszanina jaj jest ustawiona, dmuchane i światło złoty i jabłka są głęboko złoty brąz, o 1 godzinę 5 minut. Schłodzić na stojaku co najmniej 30 minut. (Może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
7
Zwolnij boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć tartę na talerz.
9
W razie potrzeby udekoruj tartę zarezerwowaną fasolą wanilii, anyżem gwiaździstym i laską cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
10
Tartę podawać lekko ciepłą lub w temperaturze pokojowej z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
11
* Brązowe strąki nasion w kształcie gwiazdy dostępne na rynkach azjatyckich i sklepach z żywnością specjalistyczną oraz w sekcji przypraw w niektórych supermarketach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn