Wiatraczki z sosem śmietanowo-warzywnym
Wiatraczki z sosem warzywno-śmietanowym mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 233 kalorie. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 87 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką musztardę, mieloną wołowinę, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 43%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Wiatraczki z pieczonymi warzywami z indyka, Wiatraczki z indyka z pastą z pieczonych warzyw i Sauté warzywne z prostym sosem śmietanowym.
Instrukcje
W misce wymieszaj masę ciasteczkową i paprykę. Za pomocą widelca wymieszaj śmietanę, aż mieszanina utworzy kulę. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 15 cali. x 10 cali prostokąt. W misce wymieszaj jajko, cebulę, pietruszkę, musztardę, chrzan, sól i pieprz. Pokruszyć wołowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać.
Rozsmaruj ciasto tak, aby zachować odstęp 1 cala od krawędzi.
Zwiń je w formie galaretki, zaczynając od dłuższego boku.
Umieścić w nienatłuszczonej blaszce 13-calowej. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 30 minut lub do złotego koloru. W międzyczasie w rondlu rozpuść masło; wymieszać z mąką, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty. Zredukować ciepło. Wymieszaj groszek i marchewkę, sól i pieprz; przegrzać.