Cielęcina Scaloppini z sosem cytrynowym
Cielęcina Scaloppini z sosem cytrynowym wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Na 1,52 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Mieszanka śmietany, bulion z kurczaka, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cielęcina Scaloppini z sosem śmietanowym szafranowym, Cielęcina Scaloppini z winem, grzybami i zieloną oliwą, oraz Kotlety Cielęce Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cielęcinę zanurz w ubitym jajku, a następnie naciśnij na bułkę tartą. Delikatnie otrząśnij nadmiar i odstaw na bok.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj panierowane scaloppini, i gotować, aż złoty brąz z obu stron, a nie różowy w środku, o 4 protokół z każdej strony.
Wyjmij do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty i utrzymuj ciepło.
Wlać sok z cytryny i białe wino. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w około 2 łyżkach bulionu z kurczaka i odstawić.
Wlać pozostały rosół z kurczaka na patelnię, doprawić pieprzem czosnkowym i pieprzem cytrynowym i doprowadzić do wrzenia. Gdy sos się zagotuje, wymieszaj rozpuszczoną skrobię kukurydzianą i gotuj, aż zgęstnieje i będzie przezroczysty, około 1 minuty.
SOS wyjąć z ognia, a następnie ubić w gęstej śmietanie.
Cielęcinę ułożyć na półmisku i polać sosem.