Werbena cytrynowa i letni owocowy Gelée
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz letnie owoce, takie jak jagody i nektaryny, sok z cytryny, Liściaste gałązki werbeny cytrynowej plus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj "I Heart Summer" Ciasto Truskawkowo-Cytrynowe Werbena, Owoce w syropie cytrynowo-Werbenowym, oraz Sałatka pieczona-owocowa z werbeną cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wcierać gałązki werbeny w ręce, aby zetrzeć liście i łodygi, a następnie połączyć gałązki z winem i 3/4 szklanki cukru w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Zdjąć z ognia i pozostawić strome, pokryte, 1 godzinę.
Podczas gdy mieszanka werbeny przemywa, drobno zmiel liście werbeny z pozostałą 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym lub elektrycznym młynku do kawy/przypraw. Delikatnie wrzucić owoce z cukrem werbena i 2 łyżki soku z cytryny w misce.
Odstawić, a syrop werbena kończy namaczanie.
Posyp żelatynę wodą i pozwól zmiękczyć 1 minutę. W międzyczasie podgrzać syrop verbena do gorąca, a następnie mieszać mieszaninę żelatyny do rozpuszczenia. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski. Wymieszaj macerowane owoce z sokami i pozostałymi 2 łyżkami soku z cytryny. Schłodzić w łaźni lodowej, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie i zgęstnieje (Tekstura surowych białek), ale nie ustawi się, 8 do 10 minut.
Bardzo lekko olej do pieczenia z olejem roślinnym (nie jest konieczne, jeśli patelnia jest nieprzywierająca lub jeśli używa się pojedynczych szklanek).
Wlać gelée do pieczenia i schłodzić w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny.
Aby odkręcić, zanurzyć patelnię w większej patelni z gorącą wodą 5 do 10 sekund, aby poluzować. Odwróć na talerz do serwowania (nie odkręcaj, jeśli używasz pojedynczych szklanek).
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut przed podaniem.
Gelée można schłodzić do 3 dni (przed odklejeniem).