Werbena cytrynowa i letni owocowy Gelée

Werbena cytrynowa i letni owocowy Gelée
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz letnie owoce, takie jak jagody i nektaryny, sok z cytryny, Liściaste gałązki werbeny cytrynowej plus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj "I Heart Summer" Ciasto Truskawkowo-Cytrynowe Werbena, Owoce w syropie cytrynowo-Werbenowym, oraz Sałatka pieczona-owocowa z werbeną cytrynową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wcierać gałązki werbeny w ręce, aby zetrzeć liście i łodygi, a następnie połączyć gałązki z winem i 3/4 szklanki cukru w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WinoWino
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i pozostawić strome, pokryte, 1 godzinę.
3
Podczas gdy mieszanka werbeny przemywa, drobno zmiel liście werbeny z pozostałą 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym lub elektrycznym młynku do kawy/przypraw. Delikatnie wrzucić owoce z cukrem werbena i 2 łyżki soku z cytryny w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KawaKawa
OwoceOwoce
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Odstawić, a syrop werbena kończy namaczanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
5
Posyp żelatynę wodą i pozwól zmiękczyć 1 minutę. W międzyczasie podgrzać syrop verbena do gorąca, a następnie mieszać mieszaninę żelatyny do rozpuszczenia. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski. Wymieszaj macerowane owoce z sokami i pozostałymi 2 łyżkami soku z cytryny. Schłodzić w łaźni lodowej, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie i zgęstnieje (Tekstura surowych białek), ale nie ustawi się, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Białka JajBiałka Jaj
żelatynażelatyna
OwoceOwoce
SyropSyrop
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Bardzo lekko olej do pieczenia z olejem roślinnym (nie jest konieczne, jeśli patelnia jest nieprzywierająca lub jeśli używa się pojedynczych szklanek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Wlać gelée do pieczenia i schłodzić w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Aby odkręcić, zanurzyć patelnię w większej patelni z gorącą wodą 5 do 10 sekund, aby poluzować. Odwróć na talerz do serwowania (nie odkręcaj, jeśli używasz pojedynczych szklanek).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut przed podaniem.
1
Gelée można schłodzić do 3 dni (przed odklejeniem).
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn