Wenecki Krem Smażony: Crema Fritta
Wenecki smażony krem: Crema Fritta może być tylko przystawką, której szukasz. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, cukier granulowany, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziano-kremowe), Torty Z Czarnej Fasoli Z Jajkiem Sadzonym I Awokado Crema, oraz Smażona ryba Tostada z Crema, Salsa Verde i Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając odrobiny oliwy z oliwek, lekko i równomiernie nasmaruj małą blachę do pieczenia lub duży kawałek woskowanego papieru leżący płasko na powierzchni roboczej. Trzymaj nasmarowaną powierzchnię w pobliżu podczas pracy przy płycie kuchennej.
W małym rondlu na małym ogniu podgrzać mleko ciepłe, ale nie bulgotanie.
W drugim małym rondlu na małym ogniu połącz żółtka, cukier i wanilię. Używając drewnianej łyżki, stale mieszaj, aż dobrze się połączą, około 2 minut.
Dodaj mąkę, mleko i skórkę z cytryny i powoli mieszaj. Pamiętaj, aby użyć drewnianej łyżki do czyszczenia dna patelni co kilka razy, aby nie dopuścić do gotowania jajek i zatkania ich na dnie patelni. Włączyć ciepło do delikatnego medium i nadal mieszając powoli, aż mieszanina zgęstnieje i tworzy bardzo gęsty jednorodny krem ciasto, około 5 minut.
Gdy krem zgęstnieje delikatnie wlać krem na przygotowaną powierzchnię roboczą. Za pomocą szpatułki rozprowadź krem tak, aby tworzył 1 warstwę o grubości 1 cala. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub przez noc, aż do jędrności.
Gdy krem ostygnie, użyj ostrego noża, aby przeciąć warstwę kremu na 2-calowe kształty (kółka lub kwadraty).
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 stopni F. olej powinien pozostać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania.
Podczas gdy olej jest ogrzewanie, umieścić trochę mąki, białka i bułki tartej w oddzielnych płytkich misek. Ostrożnie przecedzić krem 1 na 1 przez mąkę, następnie białka, a następnie bułkę tartą. Pracując w partiach po 6, smażyć placki na złoty kolor. Użyj łyżki szczelinowej lub pająka, aby delikatnie upuścić placki do oleju, uważając, aby nie rozpryskać. Używając tej samej łyżki lub pająka, Usuń gotowe placki na talerz do serwowania. Powtórz proces, aż wszystkie Crema fritta są gotowane.
Posypać cukrem pudrem i podawać.