Wendy ' s Indian Butter Chicken
Kurczak z indyjskim masłem Wendy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 339 kalorii. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, sól, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wendy ' s grillowana kukurydza z pikantnym masłem Jalapeno, Kurczak Z Masłem Indyjskim, oraz Kurczak Z Masłem Indyjskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Drobno posiekać cebulę i czosnek w blenderze lub robocie kuchennym, i gotować na patelni do miękkości. Puree pomidory i zielona papryka w blenderze lub robocie kuchennym, i wymieszać na patelni. Doprawić solą, masalą garam i chili w proszku. Wymieszać ze śmietaną i masłem i kontynuować gotowanie aż do ogrzania.
Wymieszać kurczaka na patelni. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut, lub aż soki z kurczaka uruchomić jasne.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.