Wegetariańskie Chili

Wegetariańskie Chili
Przepis wegetariańskie Chili może zaspokoić Twoje Amerykańskie pragnienie w około 55 minut. Jedna porcja zawiera 637 kalorii, 37g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 4,96 USD za porcję. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, cukinię, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać odcedzony jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Truskawkowy Jogurt Grecki Chleb Bananowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 5. doroczny konkurs Chili: wpis nr 3 - wegetariańskie Chili z komosy ryżowej + cotygodniowe Menu, Wegetariańskie Chili, oraz Wegetariańskie Chili dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj cebulę, paprykę, czosnek i paprykę serrano i gotuj, mieszając, do miękkości, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj cukinię, kukurydzę i grzyby i gotuj, mieszając, aż będą miękkie, a warzywa wydzielą płyn i zaczną brązowieć na brzegach, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Dodaj chili w proszku, kminek, sól i cayenne i gotuj, mieszając, aż będą pachnące, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Dodaj pomidory i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6
Dodaj fasolę, sos pomidorowy i wywar warzywny, dobrze wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
7
Zdejmij z ognia i dodaj kolendrę. Dostosuj przyprawę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
8
Aby podać, umieść 1/4 szklanki brązowego ryżu na dnie każdej miski. Włóż chili do misek nad ryżem. Każdą porcję posyp kupą kwaśnej śmietany i łyżką awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
9
Posyp esencją i zieloną cebulką i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
10
Dokładnie połącz wszystkie składniki.
11
Przepis z "New New Orleans Cooking" autorstwa Emerila Lagasse i Jessie Tirsch
12
Opublikowane przez William i Morrow, 1993.

Składniki

8trochę posiekanej cukiniiAwokado pokrojone w kostkę, udekorowaćAwokado pokrojone w kostkę, udekorować1porcja startego parmezanuz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)425papryka habanero1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego0warzywo (np. szpinak)cayennecayenne1porcja startego parmezanu1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania8trochę posiekanej cukiniiGotowany brązowy ryż, akompaniamentGotowany brązowy ryż, akompaniament1porcja startego parmezanu1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże ziarna kukurydzy (około 3 kłosy)świeże ziarna kukurydzy (około 3 kłosy)2Spód: okruszki z herbatników grahamsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2Spód: okruszki z herbatników grahampółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego8trochę posiekanej cukiniiPosiekana zielona cebula, udekorowaćPosiekana zielona cebula, udekorować1tablespoon mielony kminektablespoon mielony kminek7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowana czarna fasola lub fasola w puszkach, opłukana i odsączonagotowana czarna fasola lub fasola w puszkach, opłukana i odsączona1porcja startego parmezanuramięramię1porcja startego parmezanususzone oreganosuszone oregano3Spód: okruszki z herbatników grahamuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody680papryka habanerogrzyby portobello (około 5 dużych), łodygowe, wytarte do czysta i pokrojone w kostkęgrzyby portobello (około 5 dużych), łodygowe, wytarte do czysta i pokrojone w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2Spód: okruszki z herbatników graham1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2do 3 papryczek serrano, łodyg, nasion i mielonych, w zależności od smakudo 3 papryczek serrano, łodyg, nasion i mielonych, w zależności od smaku8trochę posiekanej cukiniiŚmietana lub odcedzony jogurt naturalny, dodatekŚmietana lub odcedzony jogurt naturalny, dodatek4largespomidory obrane, posiekane i posiekanepomidory obrane, posiekane i posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewywar warzywny lub wodawywar warzywny lub woda3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana żółta cebulaposiekana żółta cebula1( bakłażany)cukinia, końce łodyg przycięte i pokrojone w małe kostkicukinia, końce łodyg przycięte i pokrojone w małe kostki
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia90
Magazyn