Wegańskie Party Monster Calzone
Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. 39 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pomidor grzybowy, gobbler, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Monster Brains {Halloween Monster Blog Party}, Pomysł Na Halloween Dla Zdrowych Dzieci: Upiorny Zielony Monster Z Cukinią, oraz Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj przez 2 minuty, następnie dodaj grzyby, oregano i tymianek. Gotować przez 5 minut dłużej, lub aż warzywa zmiękną.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ostudzić przed użyciem.Po wyrośnięciu chleba wrzuć go na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zwiń w prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm.Z krótkim bokiem w poprzek, na środku 6 cali (15 cm), warstwa połowa plastry pomidora grzybowego i Gobbler, wszystkie mieszanki cebuli/grzybów, Pozostałe plastry pomidora grzybowego i Gobbler oraz pierścienie pieprzu. Pozostaw 1 cal (2,5 cm) na górze i na dole bez wypełnienia.Za pomocą noża wykonaj od 6 do 8 cięć z każdej strony nadzienia, prostopadle do nadzienia. Wykonaj taką samą liczbę cięć z każdej strony.Jest to część, która będzie pleciona. Zaczynając od góry, złóż pusty pasek ciasta na koniec nadzienia. Naprzemienne strony, pociągnij po jednym pasku z każdej strony przez wypełnienie. Kontynuuj, aż dojdziesz do ostatnich pasków z każdej strony. Złóż spód, a następnie zakończ warkocz. Poklepać dłońmi, aby uszczelnić zamknięte paski plecione.Spryskaj blachę nieprzywierającą sprayem i ostrożnie przenieś oplot na arkusz.
Odstawić, przykryte ręcznikiem, na 30 minut, lub aż ładnie dmuchane.Rozgrzej piekarnik do temperatury 177° (180°C lub gazu mark 4).
Przełożyć blachę do piekarnika i piec przez 30 do 35 minut, lub aż dno jest rumiane.
Przenieść do stojaka i ostudzić na kilka minut przed cięciem.
Pokroić na sześć 2-calowych (5-cm) pasków i podawać.