Wegański makaron z serem

Wegański makaron z serem
Need a wegańskie danie główne? Wegańskie makaron z serem może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, drożdże odżywcze, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Wegański makaron z serem, oraz Wegańska zupa makaronowa i "serowa" dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na dużej patelni umieścić 2 łyżki oleju na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać cebulę i gotować, mieszając rzadko, aż głęboko złoty kolor i karmelizowane, o 1 godzinę. Dobrze przyprawić solą i pieprzem, wyjąć do średniej miski i odstawić.W międzyczasie umieść brokuły, kalafior i czosnek na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KalafiorKalafior
BrokułyBrokuły
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Skropić 1 łyżką oleju, doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i wymieszać. Piec w piekarniku, aż warzywa są rumiane w miejscach i gotowane przez, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
WarzywaWarzywa
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć blachę do pieczenia na stojaku z drutu i odstawić.Przynieś duży garnek o ciężkim dnie lub holenderski piekarnik z mocno osoloną wodą do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
6
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami pakietu lub aż tylko al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
7
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą, aż ostygnie, a kawałki nie będą się już kleić do siebie (upewnij się, że mieszasz makaron podczas płukania); odstawić w durszlaku. Zarezerwuj garnek(nie ma potrzeby płukania).Podczas gotowania makaronu, umieścić mleko kokosowe i orzechy włoskie w blenderze i zmiksować, aż będzie gładka; odstawić.Wytrzyj wodę z zarezerwowanego garnka, dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju i umieść na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MakaronyMakarony
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
8
Dodaj mąkę, Dijon, papryka, cayenne, Pozostałe 1 łyżka soli, i pozostałe 1/2 łyżeczka czarnego pieprzu i trzepaczką, aż będzie gładka. Gotować, ubijając od czasu do czasu, aż mąka lekko przyciemni się w Kolorze, około 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Ubić drożdże odżywcze i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 2 protokół.Podczas ciągłego ubijania powoli dodawać zarezerwowaną mieszankę kokosową, a następnie mleko sojowe, aż do równomiernego połączenia i gładkości. (Będzie bardzo gęsty, gdy po raz pierwszy dodasz mieszankę kokosową, a następnie rozrzedzisz, gdy dodasz mleko sojowe.) Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina dojdzie do duszenia i zgęstnieje, o 5 protokół.Wymieszać w zarezerwowany makaron, karmelizowana cebula, i pieczone warzywa i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż makaron i warzywa są podgrzewane przez i na parze, o 3 protokół. Doprawić solą i czarnym pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Drożdże OdżywczeDrożdże Odżywcze
WarzywaWarzywa
SoymilkSoymilk
KokosKokos
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn