Wegański chleb cukiniowy
Wegański chleb cukiniowy może być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 602 kalorie , 6 g białka i 4 g tłuszczu . 121 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, mąkę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, wegetariańską laktoowową i wegańską . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Podobne przepisy obejmują : Lasagne z dynią i cukinią — bezglutenowe, wegańskie , wegańskie faszerowane łódeczki z cukinii oraz czekoladowy chleb z cukinii i słodkich ziemniaków z migdałami i suszonymi wiśniami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni Celsjusza (325 stopni Fahrenheita). Nasmaruj tłuszczem 2 foremki do pieczenia chleba o wymiarach 8x4 cale.
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cynamon.
Ubij banany, mus jabłkowy, olej roślinny, brązowy cukier, biały cukier, ekstrakt waniliowy i sok z cytryny w osobnej dużej misce. Ubij mieszankę mąki z mieszanką bananową; dodaj cukinię i mieszaj, aż się połączą.
Wlać mieszankę do przygotowanych foremek na chleb.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta, 60 do 90 minut. Ostudzić w foremkach przez 20 minut, a następnie wyjąć i całkowicie ostudzić na kratce.