Wegańska Panna Cotta z migdałami krucha

Wegańska Panna Cotta z migdałami krucha
Przepis Vegan Panna Cotta z migdałów kruche może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.38 za porcję. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka agaru w proszku, pomarańczy, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Matcha Zielona herbata Panna Cotta z czarnym sezamem krucha, Waniliowo-Migdałowa Panna Cotta, oraz Wiśnia migdałowa Panna Cotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko nasmaruj sześć 3-1 / 2-calowych karbowanych form mini tart lub brioche i umieść je na patelni z blachy, aby ułatwić manewrowanie. Zestaw aside.In mały rondel, energicznie ubij agar, "mleko" i cukier, aż nie zostaną żadne grudki. Ustaw patelnię na średnim ogniu i delikatnie ubijaj, aż mieszanina zacznie bąbelkować i zagęścić. Zdejmij patelnię z pieca, aby wymieszać zarówno "kwaśną śmietanę", jak i jogurt kokosowy, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji,a następnie bardzo krótko wystudzić. Gotuj mieszaninę, aż pęcherzyki zaczną powoli pękać na powierzchni, ubijając cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
BriocheBrioche
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
AgarAgar
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj wodę różaną i wanilię, trzepaczkę do włączenia i szybko przenieś zawartość rondla do przygotowanych form. Delikatnie stuknij każdą z nich w blat, aby wybić pęcherzyki powietrza przed wygładzeniem wierzchołków szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda RóżanaWoda Różana
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej przed dokładnym schłodzeniem.Do sosu hibiskus, wlać torebki herbaty do wody w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
HibiskusHibiskus
Pieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie PlasterkiPieczona Szynka, Pokrojona W Naprawdę Cienkie Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Umieścić go na piecu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyłączyć ogień i przykryć, pozwalając na strome herbatę przez 20 do 30 minut. Po głębokiej czerwieni w odcieniu Usuń torebki herbaty i pozwól, aby nadmiar płynu wyciekł, ale nie wyciskaj ich - spowoduje to zaciemnienie mieszaniny. Osobno wymieszać cukier, skórkę pomarańczową i skrobię kukurydzianą, aż do całkowitego połączenia i dodać te suche produkty do rondla. Odstawić do ognia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, a płyn bulgotnie i całkowicie zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
HerbataHerbata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
5
Ostudzić przed schłodzeniem w fridge.To dodać migdały kruche, zacząć od połączenia cukru, wody, syrop kukurydziany, cynamon, i sól w średnim rondlu na umiarkowanym ogniu. Oprzeć się pokusie mieszania i delikatnie obracać patelnię, aby wymieszać zawartość. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i nadal ostygać, aż cukier karmelizuje i zamienia blady bursztynowy kolor. W międzyczasie ustaw w pobliżu silpat lub kawałek pergaminu, gdzie krucha może odpocząć. Gdy syrop cukrowy osiągnie odpowiedni odcień złotego brązu, szybko wymieszaj pokrojone migdały, aby pokryć je równomiernie w mieszaninie i nie trać czasu na wylanie wszystkiego na przygotowany silpat lub pergamin. Wygładzić kruche na jak najcieńszą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Eliksir GrEliksir Gr
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Niech ostygnie całkowicie przed rozbiciem go do pieces.To podawać, łyżką około 1/4-1/3 szklanki sosu hibiskusowego na talerzu, i włączyć jedną panna cotta na górze. Klin kawałek migdałów kruche w grzebieniu panna cotta, wachlować trzy surpremes cytrusowe obok, i posypać arils granatu na górze. Zakończ to wszystko kilkoma liśćmi mięty do dekoracji. Powtórz dla pozostałych płytek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
HibiskusHibiskus
( 23)( 23)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn