Wcześnie Dziewczyna Pomidor Marmolada

Wcześnie Dziewczyna Pomidor Marmolada
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegańska przyprawa? Wcześnie dziewczyna Marmolada pomidor może być niesamowite przepis, aby spróbować. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 110. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz naprężony sok z cytryny, cytryny, wczesną dziewczynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Podobne przepisy to Early Girl Tomato Jam, Early Girl Gazpacho, oraz Marmolada Pomidorowa.

Instrukcje

1
Dzień 1
1
Umieścić plastry w szerokim czajniku ze stali nierdzewnej i obficie przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, gotować przez 1 minutę, a następnie odcedzić, odrzucając płyn. Powrót plastry do czajnika i przykryć 1 cal zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować, pokryte, na żywym wolnym ogniu przez 30 do 40 minut, lub aż owoce są bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
WodaWoda
2
Podczas gotowania owoców cytrusowych przygotuj pomidory: zagotuj średni czajnik wody, a następnie ostrożnie wrzuć pomidory do wody, aby poluzować Skórki. Pozostawić pomidory zanurzone na 1 minutę, a następnie osuszyć je w dużym durszlaku. Gdy są wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć, obrać je na dużej misce, odrzucając Skórki. Używając rąk, delikatnie rozedrzyj pomidory na średnie kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Gdy zarówno plastry cytrusów i pomidory są gotowe, umieścić je razem w niereaktywnym żaroodpornym pojemniku do przechowywania z cukrem, sokiem z cytryny i szafranem, dobrze mieszając, aby połączyć. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PomidorPomidor
SzafranSzafran
CukierCukier
4
Dzień 2
5
Umieść spodek z pięcioma metalowymi łyżeczkami w płaskim miejscu w zamrażarce, aby później przetestować marmoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
6
Wyjmij mieszaninę pomidorów z lodówki i przenieś ją do 11-lub 12-litrowej miedzianej patelni konserwującej lub szerokiego nieaktywnego czajnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj laskę cynamonu i dobrze wymieszaj, aby włączyć nierozpuszczony cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
CukierCukier
8
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu. Gotuj w szybkim wrzeniu, aż osiągnie się punkt ustawienia; zajmie to co najmniej 30 minut, ale może potrwać dłużej w zależności od indywidualnej kuchenki i patelni. Początkowo mieszanina będzie delikatnie bąbelkować przez kilka minut, a następnie, gdy więcej wilgoci z niej wygotuje, a jej stężenie cukru wzrośnie, zacznie się pienić. Nie mieszaj go w ogóle podczas początkowego bulgotania; następnie, gdy zacznie się spieniać, delikatnie mieszaj co kilka minut żaroodporną gumową szpatułką. Gdy zbliża się do zrobienia, powoli mieszaj co minutę lub dwie, aby zapobiec spalaniu, zmniejszając trochę ciepło, jeśli to konieczne. Marmolada jest gotowa do testowania, gdy okazuje się lekko błyszczący i jego pęcherzyki stają się bardzo małe.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PiecPiec
PatelniaPatelnia
9
Aby przetestować marmoladę na doneness, wyjmij ją z ognia i ostrożnie przenieś małą reprezentatywną pół łyżkę do jednej z zamrożonych łyżek. Powinien wyglądać błyszczący, z małymi pęcherzykami w całym. Wymień łyżkę w zamrażarce na 3 do 4 minut, a następnie wyjmij i ostrożnie Poczuj spód łyżki. Nie powinien być ani ciepły, ani zimny; jeśli nadal jest ciepły, zwróć go na chwilę do zamrażarki. Przechylić łyżkę pionowo, aby zobaczyć, czy Marmolada biegnie; jeśli nie biegnie, a jej górna warstwa zagęszcza się do konsystencji galaretowatej, robi się. Jeśli działa, gotuj przez kolejne kilka minut, mieszając i ponownie Testuj w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
10
Gdy Marmolada zakończy gotowanie, wyłączyć ogień, ale nie mieszać. Używając łyżki ze stali nierdzewnej, usuń pianę z powierzchni i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
11
Usuń laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
12
Wlać marmoladę do sterylizowanych słoików i przetwarzać zgodnie z poniższymi instrukcjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
13
Sterylizacja I Przechowywanie
14
Przygotowując przetwory, pamiętaj, aby wysterylizować słoiki i pokrywki, chyba że planujesz od razu zjeść dżem. Chociaż dżemy i marmolady są mało prawdopodobne, aby zostać zanieczyszczone czymś toksycznym, ważne jest, aby wyeliminować nawet najmniejsze ryzyko.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
15
Istnieje wiele sposobów sterylizacji słoików, w tym umieszczanie ich w czajniku do konserw lub zmywarce do sterylizacji, ale moim preferowanym sposobem jest piekarnik. Ta metoda jest łatwiejsza niż inne metody, a jeśli używasz termometru piekarnika, jest praktycznie niezawodna. Aby wysterylizować słoiki i pokrywki w piekarniku, najpierw upewnij się, że są idealnie czyste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
16
Umieść czyste słoiki w pozycji pionowej z taką samą liczbą czystych nieużywanych pokrywek na blasze do pieczenia lub blasze w nagrzanym piekarniku o temperaturze 121°. Powinny pozostać w piekarniku przez co najmniej 30 minut, aby upewnić się, że są podgrzewane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
17
Wyjmij je z piekarnika, gdy trzeba je napełnić. Po ich napełnieniu, pozostawiając 1/4 cala miejsca na górze, wytrzyj felgi czystą, wilgotną szmatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Załóż pokrywki, uważając, aby przykręcić je tylko do momentu, gdy będą przytulne, i wymień słoiki w piekarniku na około 15 minut, aby upewnić się, że są całkowicie wysterylizowane. Będą zapieczętować, gdy ostygną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Czasami słoiki mogą stać się trochę zbyt gorące podczas stosowania tej metody, więc przed ich napełnieniem najpierw przetestuj ich temperaturę.
20
Wlej trochę dżemu do jednego, a jeśli bąbelki lub wrze w słoiku, odczekaj kilka chwil przed napełnieniem słoików.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
21
Po wyjęciu napełnionych słoików z piekarnika umieść je 1 cal od siebie na suszarce, aby ustawić na noc w temperaturze pokojowej. Nie poruszaj nimi ani nie przeszkadzaj im w tym czasie, ponieważ może to zakłócić ich zdolność do prawidłowego ustawienia. Gdy konserwy są chłodne, możesz usłyszeć kilka małych wyskakujących zakrętek. Przed odłożeniem konfitury, należy poczuć górną część każdej pokrywy, aby sprawdzić, czy jest zamknięta; powinna być zakrzywiona bardzo lekko w środku. Jeśli jakiekolwiek słoiki nie zostały zapieczętowane, włóż je do lodówki w celu przechowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
22
Aby przechowywać zapieczętowane przetwory, należy je oznaczyć i opatrzyć datą oraz przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu do momentu otwarcia. Po otwarciu słoika trzymaj go w lodówce. Możesz również przechowywać konfitury z wyższym cukrem w temperaturze pokojowej, zakładając, że planujesz je zjeść w ciągu kilku tygodni. Konfitury o niskiej zawartości cukru powinny być zawsze przechowywane w lodówce po otwarciu, chyba że planujesz je spożywać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
CukierCukier
DaktyleDaktyle
23
Reprinted with permission from the Blue Chair Jam Cookbook by Rachel Saunders, 2010 (C) Andrews McMeel Publishing
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje110
Ocena Zdrowia24
Magazyn