Warzywna Wołowina Stir-Fry
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Warzywna wołowina Stir-Fry może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 240 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 19% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Jeśli masz paprykę, rosół z kurczaka, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, możesz śledzić to danie główne z Piernik Z Kompotem Owocowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Wołowina i brokuły Stir-Fry, Wołowina i kapusta Stir Fry, oraz Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć pierwsze pięć składników; dodać wołowinę i wrzucić do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 15 minut. Na sos, w małej misce, połączyć skrobię kukurydzianą, bulion, keczup, sos sojowy i olej sezamowy, aż gładka; odstawić.
Na dużej patelni nieprzywierającej lub wok pokrytej sprayem kuchennym smażyć mieszankę wołową w 1 łyżeczce oleju rzepakowego, aż nie będzie już różowa.
Wyjąć i ogrzać. Podsmażyć cebulę w pozostałym oleju rzepakowym przez 2 minuty.
Dodać zielony pieprz; smażyć przez 2 minuty.
Dodać pomidory; smażyć 1 minutę dłużej.
Zwróćcie wołowinę na patelnię. Sos wymieszać; dodać do wołowiny i warzyw. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.