Warzywa Gotowane Na Parze Z Pieczoną Ciecierzycą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotowane na parze warzywa z pieczoną ciecierzycą spróbuj. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 405 kalorii, 12g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej sezamowy, ciecierzyca, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sałatka Z Kuskusem Z Pieczonymi Warzywami I Ciecierzycą, Curry ciecierzyca i warzywa, oraz Curry Warzywa I Ciecierzyca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść squasha, kalafiora i imbir w dużym koszyku na parze nad rondlem z gotującą się wodą i doprawić solą. Przykryć i na parze, aż warzywa będą miękkie, o 25 protokół.
Dodać groszek śnieżny, zdjąć patelnię z ognia i przykryć, aż groszek będzie chrupiący-miękki, około 5 minut.
Tymczasem, toast nasiona kolendry na patelni na średnim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać olej sezamowy i zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej.
Dodać ciecierzycę i gotować, aż chrupiące, o 5 protokół.
Dodać masło i szalotki; zdjąć z ognia.
Podziel warzywa między talerze, na ryż w razie potrzeby. Łyżka mieszaniny ciecierzycy na wierzchu i udekorować miętą i sezamem.
Zdjęcia Antonis Achilleos