Warzywa Buraczane
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Zielenina z buraków może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 67 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka cebuli, ocet jabłkowy, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1661 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Golden Beet & beet Greens Pasta z Ricottanem i serem Feta, Gnocchi z buraków i ricotty z suszonymi buraczkami i Starzonymi balsamicznymi, oraz Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 warzywa umyć w zlewie wypełnionym zimną wodą.
Odcedzić zieleninę i umyć po raz drugi.
Odcedzić Zielenie i odciąć wszelkie ciężkie łodygi.
Pokrój liście na kawałki wielkości kęsa. Odstawić.2 w dużej patelni lub rondlu 3-qt, gotować boczek, aż lekko rumiane na średnim ogniu (lub ciepła 1 łyżka tłuszczu boczku).
Dodaj cebulę, gotuj na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć. Wymieszać z czosnkiem.
Dodaj wodę do gorącej patelni, mieszając, aby rozluźnić wszelkie cząstki z dna patelni. Wymieszać z cukrem i czerwoną papryką. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. 3
Dodać zieleninę buraczaną, delikatnie wrzucić mieszankę cebuli, aby zieleń była dobrze pokryta. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5-15 minut, aż zielenie będą miękkie. Wymieszać z octem. (Dla kapusta lub zieleni collard nadal gotować dodatkowe 20 do 25 minut lub do pożądanej czułości.)