Warstwowy miętowy fudge
Warstwowy miętowy fudge to deser, który służy 81 osobom. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 52 kalorie , 1 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 18 centów za porcję przepis ten pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 35 minut . Ten przepis podoba się 19 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką mleko skondensowane, ekstrakt z mięty pieprzowej, chipsy do pieczenia i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Warstwowy dip z awokado , Warstwowy pieczony bakłażan z parmezanem i Warstwowa sałatka z kurczakiem i kuskusem .
Instrukcje
Wyłóż folią kwadratową 9-calową patelnię; posmaruj folię masłem i odstaw. W dużym, ciężkim rondlu rozpuść chipsy czekoladowe i 1 szklankę mleka na małym ogniu; gotuj i mieszaj przez 5-6 minut lub do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj wanilię; mieszaj przez 3–4 minuty lub do uzyskania kremowej konsystencji.
Rozłóż połowę mieszanki na przygotowanej blasze. Schłodź w lodówce przez 10 minut lub do momentu, aż stwardnieje. Odstaw pozostałą mieszankę czekoladową na bok.
W innym dużym rondlu rozpuść na małym ogniu płatki wanilii i resztę mleka; gotuj i mieszaj przez 5-6 minut lub do uzyskania gładkiej konsystencji (mieszanka będzie gęsta).
Dodaj ekstrakt z mięty pieprzowej i barwnik spożywczy; mieszaj przez 3–4 minuty lub do uzyskania kremowej konsystencji.
Rozprowadź równomiernie na warstwie czekoladowej. Schłodź w lodówce przez 10 minut lub do momentu stężenia.
Podgrzewaj odłożoną mieszankę czekoladową na małym ogniu, aż osiągnie konsystencję nadającą się do smarowania; rozsmaruj na warstwie miętowej. Przykryj i schłódź w lodówce przez noc lub do momentu stężenia.
Używając folii, wyjmij fudge z patelni. Delikatnie odklej folię; pokrój fudge na kwadraty o wymiarach 1 cala. Przechowuj w lodówce.