Warstwowe Ciasto Marchewkowe
Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz vanillan ekstrakt, sól, cukier puder, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Warstwowe Ciasto Marchewkowe, Warstwowe Ciasto Marchewkowe, oraz Bezglutenowe warstwowe ciasto marchewkowo-sernikowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Ubić razem ananasa i kolejne 4 składniki; dodać mieszaninę ananasa do mieszaniny mąki, mieszając tylko do momentu zwilżenia suchych składników. Złóż marchewkę.
Wlać ciasto do 2 (8-calowych) okrągłych patelni pokrytych sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 22 do 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu; całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Pokonać pierwsze 3 składniki na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż będzie gładka. Stopniowo dodawać cukier puder do mieszaniny masła; ubijać z małą prędkością, aż do wymieszania. (Nie przesadzaj.) Ubić do 2 łyżeczek. mleko dla pożądanej konsystencji.
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu służącym; rozłóż lukrem 2/3 szklanki, a wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Muffiny Z Ciasta Marchewkowego: Pomiń Lukier.
Umieść około 15 papierowych kubków do pieczenia w patelniach na muffinki i zalej sprayem do gotowania. Przygotować ciasto, i złożyć w 1/2 szklanki posiekane tosty pekan i 1/2 szklanki złote rodzynki z marchewką. Łyżka ciasto do pieczenia kubki, wypełniając około dwóch trzecich pełne.
Piec zgodnie z zaleceniami. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Daje około 15 babeczek.
W porcji: kalorie 204; tłuszcz 3g (sat 1g, mono 6g, Poli 4g); białko 8G; węglowodany 9g; błonnik 9g; Chol 28mg; żelazo 2mg; sód 356mg; Calc 23mg