Warkocz z jogurtu śmietankowego

Warkocz z jogurtu śmietankowego
Warkocz jogurtowy z kwaśną śmietaną to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 12 porcji. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 6 g białka i 7 g tłuszczu. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka aktywnych drożdży, jogurtu, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako śniadanie w bardzo przystępnej cenie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22%, to danie nie jest tak wybitne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Warkocz z kwaśnej śmietanki jogurtowej, Mini ciastka z kwaśną śmietaną i jogurtem oraz Warkocz z kremem orzechowym.

Instrukcje

1
W małej misce rozpuść drożdże w 1/3 szklanki ciepłej wody. W dużej misce ubić śmietanę, jogurt, 2 łyżki masła, cukier, sól i pozostałą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj mieszaninę drożdży i 2 szklanki mąki; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodajemy resztę mąki i wyrabiamy miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
3
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
4
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Uderz ciasto w dół. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podziel na trzy części. Z każdego uformuj 16-calowy placek. lina. Natłuszczamy blachę do pieczenia i posypujemy mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Na przygotowanej blasze do pieczenia ułóż trzy liny i warkocz; ściśnij szwy, aby je uszczelnić i podwiń końce pod spód.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 30 minut.
8
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do złotego koloru. Rozpuść pozostałe masło; posmaruj warkocz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn