Warenyky z mięsem babchy (Perogi)
Przepis Babcha nadziewane mięsem Varenyky (Perogies) może zaspokoić Twoje Wschodnioeuropejskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 69 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką wodę, sól i mielony pieprz, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Manicotti Nadziewane Mięsem, Chleb Mięsny Nadziewany Serem, oraz Burek (Ciasto Nadziewane Mięsem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym garnku i przykryć osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 20 protokół.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować i wymieszać wołowinę na gorącej patelni, aż rumiane i kruche, 5 do 7 protokół; odcedzić na sicie lub durszlak i spłukać nadmiar tłuszczu gorącą wodą.
Ziemniaki rozgnieść z mlekiem w misce, aż będą gładkie; wymieszać z cebulą, czosnkiem, 1 szczyptą soli i pieprzem.
Zmieloną wołowinę wymieszać z mieszaniną ziemniaków, aż do równomiernego połączenia nadzienia.
Mąkę i 4 łyżeczki soli ubić razem w głębokiej misce; wymieszać w 1 szklance wody i jajek, aż ciasto będzie miękkie. Obrócić ciasto na posypaną mąką powierzchnię i ugniatać, aż będzie gładkie, od 1 do 2 minut. Podzielić ciasto na 4 równe części i ułożyć na blasze do pieczenia; przykryć wilgotnym ręcznikiem lub folią i odstawić na 10 minut.
Każdy kawałek ciasta rozwałkować na posmarowanej mąką powierzchni roboczej, aż będzie cienki; pokroić na okrągły Brzeg kubka o dużych ustach lub dużego foremki do ciastek.
Łyżka 1 do 2 łyżki nadzienia na każdej rundzie. Zagniataj ciasto nad nadzieniem tworząc 1/2 okręgu; naciśnij krawędzie razem, uszczelniając odrobiną wody w razie potrzeby. Ułóż varenyky w jednej warstwie na talerzach i przykryj czystym ręcznikiem.
Doprowadzić garnek lekko osolonej wody do wrzenia; gotować 2 do 3 varenyky na raz we wrzącej wodzie, aż gotowane przez i ciasto jest nadmuchane, około 4 minut.
Usuń varenyky łyżką z rowkiem i powtórz z pozostałymi varenyky.