Waniliowa Panna Cotta z kompot z mieszanych jagód
Przepis waniliowa Panna Cotta z kompot z mieszanych jagód jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 3G białka, oraz 34g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i odebrać kosze jagody, żelatyna, woda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kokosowa Panna Cotta z mieszanym kompot jagodowym, Cytrynowa Panna Cotta z kompot jagodowy, oraz Jagoda Mieszana Panna Cotta.
Instrukcje
Wlać 1/4 szklanki zimnej wody do małej filiżanki kremu.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 15 minut. Doprowadzić 1 cal wody w małej patelni do wrzenia.
Umieść filiżankę z żelatyną w wodzie. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści, około 2 minut.
Śmietanę i 2/3 szklanki cukru wymieszać w ciężkim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać wanilią i żelatyną. Masę budyniową podzielić na 8 szklanek. Przykryć i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Połączyć jagody i pozostały 1/3 szklanki cukru w średniej misce. Jagody pokruszyć lekko tylną częścią łyżki.
Niech kompot stać, aż soki jagodowe i cukru tworzą syrop, mieszając często, co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon