Wakacyjny gorący dip szpinakowy
Potrzebujesz bezglutenowego i pierwotnego hor d'oeuvre? Wakacyjny gorący dip szpinakowy może być spektakularnym przepisem, który warto wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 266 kalorii. Ten przepis służy 3 osobom. Za 2,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób przygotowało ten przepis i 4586 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka serc karczochów, parmezanu, śmietany i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny na Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 97%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zesty Hot Holiday Dip Broccoli, Zesty Hot Holiday Broccoli Dip i Mój ulubiony dip szpinakowy {Plus świąteczne loterie na Pintereście!}.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wymieszaj szpinak, paprykę, czosnek, karczochy, śmietanę i parmezan. Doprawić solą i pieprzem.
Mieszanka będzie gęsta; dodać śmietanę do konsystencji gęstej, aby zanurzyć się w masie. Włóż łyżkę do 1-litrowego naczynia do pieczenia.
Piec przez 20 minut lub do momentu, aż zacznie się pienić.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.