Świąteczne lepkie bułeczki wymagają około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 87 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 140 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ciasto francuskie, masło, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Wakacyjne Lepkie Bułeczki, Lepkie Bułeczki, oraz Lepkie Bułeczki.
Umieść 12-szklankową standardową puszkę na muffinki na blaszce wyłożonej pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Gotowanie Polenty
4
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć 12 łyżek masła i 1/3 szklanki brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda Kremowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieść 1 zaokrągloną łyżkę mieszanki w każdej z 12 filiżanek muffinek. Rozłóż orzechy pekan równomiernie pomiędzy 12 filiżanek muffinek na mieszance masła i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
6
Lekko posmarować drewnianą deskę lub kamienną powierzchnię. Rozłóż jeden arkusz ciasta francuskiego z fałdami od lewej do prawej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta Francuskiego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
7
Posmaruj cały arkusz 1 łyżką roztopionego masła. Pozostawiając 1-calową granicę na cieście francuskim, posypać każdy arkusz 1/3 szklanki brązowego cukru, 1 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 szklanki żurawiny i 1/4 szklanki rodzynek. Zaczynając od najbliższego końca, zwijamy ciasto ciasno jak galaretkę wokół nadzienia, kończąc roladę szwem w dół. Przyciąć końce rolki około 1/2 cala i odrzucić. Pokrój rolkę w 6 równych kawałkach, o 1 1/2 cala każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda Kremowa
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Arkusze Ciasta Francuskiego
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą Perłą
8
Umieść każdy kawałek spiralnie do góry w 6 filiżankach do muffinek. Powtórz z drugim arkuszem ciasta francuskiego, aby zrobić 12 lepkich bułek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta Francuskiego
Drażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
9
Piec przez 30 minut, aż lepkie bułki będą złote do ciemnobrązowego na wierzchu i jędrne w dotyku. Pozostawić do ostygnięcia tylko przez 5 minut, odwrócić bułki na pergaminie (łatwość nadzienie i pekan się na bułki z łyżką) i ostudzić całkowicie.