Wakacyjne eklerki z czekoladowo-miętowym Ganache

Wakacyjne eklerki z czekoladowo-miętowym Ganache
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świątecznych eklerek z czekoladowo-miętowym Ganache. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka skrobi kukurydzianej, wody, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Świąteczne wypieki: eklerki z czekoladowo-miętowym Ganache, Ciasto Czekoladowo-Miętowe Ganache, oraz Miętowe Ciastka Z Podwójną Czekoladą Ganache dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do ciasta: Wyśrodkuj dwie półki na środku piekarnika i rozgrzej do 425 stopni. Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Przygotuj torebkę z dużą, okrągłą końcówką. Jeśli nie masz torebki na ciasto, torba na zamek błyskawiczny z odciętym rogiem będzie działać dobrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Połączyć masło, wodę, cukier i sól w garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Posypać mąką i szybko wymieszać drewnianą łyżką. Stale mieszając, gotuj ciasto przez około 2 minuty, lub aż ciasto uformuje kulkę i odciągnie się od boków patelni, a na dnie nie ma już wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjąć z ognia i odstawić na 2 minuty, mieszając cztery lub pięć razy, aby ciasto nie przyklejało się do dna gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Ciasto przełożyć do dużej miski. Używając miksera elektrycznego, ubijaj jajka po kolei. Po dodaniu wszystkich jajek ubijaj, aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję; powinno być lepkie i uformować miękkie piki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Łyżka ciasta do torebki z ciastem lub dużej torebki na suwak z dużym kącikiem. Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę w 6-calowe paski o szerokości i długości włoskiej kiełbasy. Pamiętaj, aby pozostawić 2 cale miejsca między ciastami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoska KiełbasaWłoska Kiełbasa
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
7
Przesuń blachę do piekarnika i piec przez 15 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni i piec przez kolejne 30 minut, lub aż wypieki nadmuchać i są wspaniały złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia. Po całkowitym wystygnięciu eklerki przeciąć na pół długości za pomocą ząbkowanego noża do chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Nóż Do ChlebaNóż Do Chleba
9
Podczas gdy wypieki są chłodzenia, przygotować ciasto krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
10
Do ciasta śmietany: w garnku 3-litrowym o grubym dnie, ubić razem mleko i żółtka. Odstawić. W małej misce przesiać mąkę, skrobię kukurydzianą, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Ustaw garnek z mlekiem i żółtkami na średnim ogniu, podgrzewając, aż bąbelki utworzą się na krawędziach i powierzchnia zacznie parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Posypać mieszaniną mąki, ubijając szybko, aby rozbić wszelkie grudki. Doprowadzić krem ciasto tylko do wrzenia, stale mieszając, i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować, aż śmietana zgęstnieje i mocno pokryje tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
13
Zdjąć z ognia.
14
Wymieszać z masłem i wanilią, mieszając do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
15
Niech ciasto krem ostudzić całkowicie przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
1
Wlać czekoladę do metalowej miski. Znajdź garnek wystarczająco duży, aby wygodnie pomieścić metalową miskę do mieszania bez upuszczania całej miski do środka. Odstawić miskę z czekoladą na bok. Napełnij pusty garnek do połowy wodą i ustaw na średnim ogniu, aby się zagotować. Gdy woda zagotuje się, zmniejsz płomień do niskiego, aby woda pozostała gorąca bez wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Do małego rondla na średnim ogniu dodaj śmietanę, masło i ekstrakt mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Sok Z Białej żurawinySok Z Białej żurawiny
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Stale ubijając, podgrzej krem do wrzenia, ale nie pozwól, aby faktycznie się zagotował. Powinieneś zobaczyć bąbelki tworzące się wokół krawędzi doniczki. Jeśli używasz termometru, temperatura kremu powinna wynosić około 180 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Ustaw miskę czekolady do garnka z wrzącą wodą, tworząc podwójny kocioł. Natychmiast wlać gorącą śmietanę na posiekaną czekoladę i ubijać, aż będzie całkowicie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wyjmij czekoladę z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1
Wyjąć górną połowę eklerów i łyżkę kremu do ciasta w dolną część ciasta francuskiego. Wymień górę i ustaw wypieki na stojaku chłodzącym z kawałkiem folii rozłożonej pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
2
Skrop eklerki ciepłym ganache, zbierając dodatkowy lukier z folii i wlewając go z powrotem do miski. Jeśli ganache zacznie twardnieć, połóż go z powrotem nad podwójnym kotłem i mieszaj, aż się nagrzeje i trochę poluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Aby udekorować, posyp skropione eklery zmiażdżonymi laskami cukierkowymi, kolorowym cukrem lub innymi świątecznymi posypkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dekorowanie CukruDekorowanie Cukru
Pomarańczowe Cukierki Galaretkowe Pokrojone W Kliny Do Smażenia Na NosiePomarańczowe Cukierki Galaretkowe Pokrojone W Kliny Do Smażenia Na Nosie
Pomarańczowy I Pasta Z Barwnikiem SpożywczymPomarańczowy I Pasta Z Barwnikiem Spożywczym
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn