Wakacyjne eklerki z czekoladowo-miętowym Ganache

Wakacyjne eklerki z czekoladowo-miętowym Ganache
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świątecznych eklerek z czekoladowo-miętowym Ganache. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka skrobi kukurydzianej, wody, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Świąteczne wypieki: eklerki z czekoladowo-miętowym Ganache, Ciasto Czekoladowo-Miętowe Ganache, oraz Miętowe Ciastka Z Podwójną Czekoladą Ganache dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do ciasta: Wyśrodkuj dwie półki na środku piekarnika i rozgrzej do 425 stopni. Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Przygotuj torebkę z dużą, okrągłą końcówką. Jeśli nie masz torebki na ciasto, torba na zamek błyskawiczny z odciętym rogiem będzie działać dobrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Połączyć masło, wodę, cukier i sól w garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Posypać mąką i szybko wymieszać drewnianą łyżką. Stale mieszając, gotuj ciasto przez około 2 minuty, lub aż ciasto uformuje kulkę i odciągnie się od boków patelni, a na dnie nie ma już wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wyjąć z ognia i odstawić na 2 minuty, mieszając cztery lub pięć razy, aby ciasto nie przyklejało się do dna gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Ciasto przełożyć do dużej miski. Używając miksera elektrycznego, ubijaj jajka po kolei. Po dodaniu wszystkich jajek ubijaj, aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję; powinno być lepkie i uformować miękkie piki.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Łyżka ciasta do torebki z ciastem lub dużej torebki na suwak z dużym kącikiem. Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę w 6-calowe paski o szerokości i długości włoskiej kiełbasy. Pamiętaj, aby pozostawić 2 cale miejsca między ciastami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoska KiełbasaWłoska Kiełbasa
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
7
Przesuń blachę do piekarnika i piec przez 15 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni i piec przez kolejne 30 minut, lub aż wypieki nadmuchać i są wspaniały złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia. Po całkowitym wystygnięciu eklerki przeciąć na pół długości za pomocą ząbkowanego noża do chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Nóż Do ChlebaNóż Do Chleba
9
Podczas gdy wypieki są chłodzenia, przygotować ciasto krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
10
Do ciasta śmietany: w garnku 3-litrowym o grubym dnie, ubić razem mleko i żółtka. Odstawić. W małej misce przesiać mąkę, skrobię kukurydzianą, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Ustaw garnek z mlekiem i żółtkami na średnim ogniu, podgrzewając, aż bąbelki utworzą się na krawędziach i powierzchnia zacznie parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Posypać mieszaniną mąki, ubijając szybko, aby rozbić wszelkie grudki. Doprowadzić krem ciasto tylko do wrzenia, stale mieszając, i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować, aż śmietana zgęstnieje i mocno pokryje tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
13
Zdjąć z ognia.
14
Wymieszać z masłem i wanilią, mieszając do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
15
Niech ciasto krem ostudzić całkowicie przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
1
Wlać czekoladę do metalowej miski. Znajdź garnek wystarczająco duży, aby wygodnie pomieścić metalową miskę do mieszania bez upuszczania całej miski do środka. Odstawić miskę z czekoladą na bok. Napełnij pusty garnek do połowy wodą i ustaw na średnim ogniu, aby się zagotować. Gdy woda zagotuje się, zmniejsz płomień do niskiego, aby woda pozostała gorąca bez wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Do małego rondla na średnim ogniu dodaj śmietanę, masło i ekstrakt mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Sok Z Białej żurawinySok Z Białej żurawiny
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Stale ubijając, podgrzej krem do wrzenia, ale nie pozwól, aby faktycznie się zagotował. Powinieneś zobaczyć bąbelki tworzące się wokół krawędzi doniczki. Jeśli używasz termometru, temperatura kremu powinna wynosić około 180 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Ustaw miskę czekolady do garnka z wrzącą wodą, tworząc podwójny kocioł. Natychmiast wlać gorącą śmietanę na posiekaną czekoladę i ubijać, aż będzie całkowicie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Wyjmij czekoladę z ognia i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1
Wyjąć górną połowę eklerów i łyżkę kremu do ciasta w dolną część ciasta francuskiego. Wymień górę i ustaw wypieki na stojaku chłodzącym z kawałkiem folii rozłożonej pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
2
Skrop eklerki ciepłym ganache, zbierając dodatkowy lukier z folii i wlewając go z powrotem do miski. Jeśli ganache zacznie twardnieć, połóż go z powrotem nad podwójnym kotłem i mieszaj, aż się nagrzeje i trochę poluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
3
Aby udekorować, posyp skropione eklery zmiażdżonymi laskami cukierkowymi, kolorowym cukrem lub innymi świątecznymi posypkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dekorowanie CukruDekorowanie Cukru
Pomarańczowe Cukierki Galaretkowe Pokrojone W Kliny Do Smażenia Na NosiePomarańczowe Cukierki Galaretkowe Pokrojone W Kliny Do Smażenia Na Nosie
Pomarańczowy I Pasta Z Barwnikiem SpożywczymPomarańczowy I Pasta Z Barwnikiem Spożywczym
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn