Przepis Volcano cake można zrobić w około 2 godziny i 15 minut. Na 2,64 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 719 kalorii. 271 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka czekolady, przesiany dżem morelowy, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tort wulkaniczny Paula, Tort Urodzinowy Volcano, oraz Wulkan niespodzianka z cytrynowym ciastem.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
2
Smar i linia bazowa okrągła puszka na ciasto o średnicy 18 cm, Miska o pojemności 800900 ml (Pyrex) i miska o pojemności 1,2 litra.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Cukierki W Czekoladzie
3
Do dużej miski włóż masło, 300 g cukru, jajka, mąkę i mleko i dobrze ubijaj, aż będzie lekkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Takie Jak M&m's
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozłóż mniej niż połowę mieszanki w blaszce do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu
5
Weź mniej niż połowę pozostałej mieszaniny i umieścić w misce i kolor głęboki czerwony barwnikiem spożywczym. 34 małe łyżki czerwonego ciasta wymieszać na mieszaninę w puszce ciasta. Za pomocą uchwytu łyżeczki wyciągnij czerwoną mieszankę, aby uzyskać efekt marmurkowy.
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Korzystając z pozostałej gładkiej i czerwonej mieszanki ciasta, ułóż łyżki w losowy sposób w dwóch przygotowanych miseczkach. Ponownie użyj uchwytu łyżeczki, aby uzyskać marmurkowy efekt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek żelatynowy żurawinowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Piec w piekarniku przez około 30 minut na małą miseczkę, około 35 minut na medium i 5060 minut na ciasto. Mieszaninę gotuje się, gdy jest jędrna w dotyku i gdy szpikulec włożony do środka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
1 łyżka Naturalnego Smalcu
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Gdy ciasta są zimne przyciąć wszelkie szczyty, które powstały.
9
Umieść okrągły tort na dużej desce do ciasta.
10
Wytnij trzy małe kształty v na krawędzi ciasta, aby uzyskać nierówny kształt podstawy wulkanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
11
Rozłóż trochę glazury morelowej na całym cieście i umieść większe ciasto miski, zaokrąglone bokiem do góry, na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Posmaruj glazurą morelową i umieść pozostałe ciasto, zaokrąglone do góry, na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
13
Wytnij małe wgłębienie w górnej części tego ciasta (aby reprezentować usta wulkanu), a następnie posmaruj ciasto polewą morelową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
14
Rozwałkuj marcepan do dużego koła, aby przykryć ciasto. Może być dość szorstki. Podnieś go na ciasto i zasłoń losowo w zakamarkach, aby uzyskać kształt wulkanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
15
Roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w misce na patelni z gorącą wodą. Za pomocą pędzla do ciast pomaluj wulkan czekoladą. Dołącz kawałki czekolady, popcorn itp z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
16
Dodaj dinozaury.
17
Skrop pozostałą czekoladę nad wulkanem w losowy sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
18
Aby zrobić lawę, Wrzuć pozostałe 50 g cukru na małą nieprzywierającą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
19
Podgrzać delikatnie bez mieszania, aż cukier stopi się, ale nadal jest przezroczysty. Lekko olej metalową blachę do pieczenia. Gdy cukier staje się jasnobrązowy na krawędzi, wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać trochę czerwonej pasty barwnika spożywczego. Za pomocą łyżeczki, mżawka kształty lawy na przygotowanej tacy. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Kiedy zimno, ostrożnie podnieś kształty lawy i umieść na szczycie wulkanu. Aby uzyskać dodatkowy efekt, użyj świeczek urodzinowych, iskierek do ciast lub fontann do ciast.
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.