Viryta (Litewski Likier Miodowy)
Viryta (litewski Likier miodowy) może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 2 porcje z 3053 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Za 17,29 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanillanu, cukier, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Z łyżką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Likier Miodowo-Szafranowy, Krupnik Miód Przyprawiony Likier, oraz Honey Deuce-koktajl US Open z likierem Malinowo-brzoskwiniowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Obierz pomarańczę i cytrynę okrężnymi ruchami w dużym pasku.
Umieść skórki w ciepłym, suchym miejscu do wyschnięcia na 24 godziny.
Wymieszaj miód, 1 szklankę wody, cukier, kminek, goździki, ekstrakt waniliowy, cynamon i zmieloną gałkę muszkatołową razem w dużym garnku; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
Dodaj suszone skórki pomarańczy i cytryny do mieszanki miodu; gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Zdjąć z ognia; wyrzucić skórki owoców. Wymieszaj alkohol zbożowy i pozostałe 2 1/2 szklanki wody do mieszanki miodu.
Przenieś mieszaninę do szklanego pojemnika i szczelnie przykryj pokrywką.
Umieść w chłodnym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego i pozostaw na 1 tydzień, delikatnie wirując pojemnik co kilka dni.
Przecedzić mieszaninę przez dwuwarstwową gazę, aby usunąć osad.
Wlej Likier do butelek lub karafek i zamknij.