Viognier-małże gotowane na parze z boczkiem i pasternakiem
Przepis Viognier-można zrobić małże na parze z boczkiem i pasternakiem w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga masła, pasternaku, szalotki i małży. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Małże gotowane na parze z boczkiem i piwem, Małże Japońskie (Sake Gotowane Na Parze Małże), oraz Małże Gotowane Na Parze.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Na blasze do pieczenia posmarować pasternak oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczemy pasternak, obracając raz lub dwa razy, do miękkości, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
3
Niech ostygnie lekko, następnie ćwierć pasternak wzdłuż i pokroić je 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
4
Tymczasem, w dużym, głęboka patelnia, gotować boczek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Spuścić paski boczku na ręcznikach papierowych; wytrzeć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
6
Na patelni, doprowadzić Viognier do wrzenia z masłem i szalotka.
Dodaj małże, przykryć i gotować na dużym ogniu, aż otworzą, 6 do 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś małże do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wlać bulion z małży do szklanej miarki. Wypłukać patelnię. Powoli wlać bulion z małży z powrotem na patelnię, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Smażone Krewetki, Obrane
9
Dodać śmietanę i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 8 protokół. Jeśli sos śmietanowy oddziela się, przenieś do blendera i puree, aż będzie gładki, a następnie wróć na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowy
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, Obrane
10
Dodaj Prażone Pasternaki, boczek, szczypiorek i gotowane małże w skorupach na patelni. Obficie przyprawić pieprzem, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Łyżka do płytkich misek, posypać krakersami ostryg i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Z Ostryg
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(zalecany: Sos A1)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.